Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Podpora Jankoviču – Politični strel v lastno nogo.

Objavil Rado, dne 10.10.2011

Današnja procesija pri Jankoviču in apel znanih Slovencev naj Jankovič vendarle kandidira je bila velika napaka. Namesto, da bi počakali na objavo kandidature in ga podprli kasneje, so sami silili k njemu.

Ni lahko razumeti, kako lahko toliko političnih starih mačkov na enem samem kupu naredi tolikšno bebavost?  Vnaprejšnja javna podpora v obliki klečeplaznega obiska pomeni bianco podporo Jankoviču.  Odsihmal  ni več Jankovič tisti, ki potrebuje podporo, ampak je ta združba tista, ki potrebuje Jankoviča.  Če bo na volitvah Jankoviču uspelo in bo zavzel premierski stolček potem ne bo več mogoče govoriti o skrivnih ozadjih, ki ga vodijo.  Odslej bo veljalo, da je Jankovič tisti, vodi ozadja. Menica, ki so mu jo podpisali je prazna.  Povolilne zahteve podporne elite bo Zoran Jakovič lahko mirno ignoriral.

Težko rečem kako je prišlo do tega. Morda je bil to celo Jankovičev pogoj za kandidaturo.  A s tako izvedeno proceduro je pričujoča elita v želji, da se reši desnega despota, ustoličila “levega” absolutista.  Zato ker bo absolutist “levi”, tej eliti ne bo nič lažje.

Kakorkoli že, danes sem se odločil, da podprem Matjaža Hanžka.

 • Share/Bookmark

11 odgovorov v “Podpora Jankoviču – Politični strel v lastno nogo.”

 1. NoMercy NoMercy pravi:

  kot sv. Trije kralji, ki so se šlo poklonit Odrešeniku v Betlehem :)

  Zoki naj pazi – BP_ja so tudi takole “podpirali” maltedane isti :)

 2. Rado Rado pravi:

  BP je imel svojo priložnost,
  a je namesto vladanja,
  namesto ukrepanja, izbral novinarske konference in čvekanje!

 3. fuga pravi:

  Ja, vse skupaj je k` razpuščena banda, ki je uvedla sistem, podoben podoben tistemu med 2. svetovno vojno. Nikoli ne veš, kdaj ti bodo podrli bajto (vikend), ti napisali kazen v najhujši obliki, če prav gre samo za parkiranje, ali vzeli avto in te strpali v zapor zaradi dva deci. Te stvari ne pomagajo k uvajanju reda, to je samo ustrahovanje. In ta razpuščena banda še kako skupaj drži, ker ima enega samega botra. Tudi to je sistem liberalizma. Bliže koritu si, bolj si liberalen.

 4. NoMercy NoMercy pravi:

  Kavelj je v tem, da “politike” preveč resno jemljemo :P
  Če bi jih jemali tako in tisto kar so (državni uslužbenci … kot une punce na šalterjih) bi bili tudi oni sami hitro normalni … tako pa mislijo, da so nekaj pametnega izsrali, če jih prenaša TV, cajtngi :)

 5. Stric Marč pravi:

  Strah pred Janšo je tako močan, da so se znani Slovenci priklonili pred novo Mesijo. Mislim, da Janšo precenjujejo. V demokratični EU je tudi moč despota zelo omejena.Še penzij jim ne more vzeti.

 6. Rado Rado pravi:

  Marč,
  meni se zdi da strah pred Janšo vendarle ni pretiran.
  Poglavitna osebnostna komponetna Janše je zamerljivost.

  Osrednja točka njegovega mandata bi bila počistiti z vsemi, ki so se mu zamerili. Blaginja ljudstva mu je šele v drugem planu.

 7. nevenka nevenka pravi:

  Jankovič je bil z županstvom zadovoljen. To je zanj eno malce večje podjetje.
  Dvomim, da je imel iskreno ambicijo za vodenje vlade, ker tega on ne potrebuje. Morda mu je malce zadišalo zaradi revanšizma do tistih, ki so ga žagali po politični poti in bi morda res rad ojačal svoje omrežje in zato je potreboval podporo v naprej – in čista resnica je, da nekateri njega veliko bolj potrebujejo kot pa on njih.
  V njem vidijo edino levo protiutež, ki bi z odločnostjo /dovolj trdo roko/ in trpežnostjo bila enakopravna v boju proti Janševi diktaturi.
  Namreč res je, da mimoze na oblasti ne potrebujemo, ker je oblast postala preveč sama sebi namen in ne služi več ljudstvu.
  Vprašanje je torej samo kako vzpostavtiti čim bolj enakovreden spopad med levico in desnico, da bodo ljudje imeli vsaj občutek, da imajo izbiro.
  V resnici bi izbira pomenila nekaj dosti boljšega in novega, na levi in desni. A to je, kar se dogaja, je to, kar imamo.
  Očitno je spopad dveh diktatur tudi demokracija.

 8. ndamukong-suh-jersey pravi:

  This is an inspirational and fantastic writing for other writers and artists to follow
  this website provides such a valuable information.

 9. brian-orakpo-jersey pravi:

  Your blog has truly inspired me, especially the current article. thank you for sharing your thoughts and
  the impact of them has been tremendous to me.Thank you more time and keep up with the good work.

 10. Tine pravi:

  Volitve dobi Jansa,
  koalicijo bo sestavil Jankovic!

 11. lordwales pravi:

  Nova Slovenska vlada:

  Okoli 30 % glasov dobi Janša, a ker nima z kom sestaviti vlade, Turk da mandat Virantu z 20 % ki v koalicijo vzame Jankoviča z okoli 15 % in sms zeleni Evrope z 15 procenti.

  V parlament s euvrsti samo še Desus!

  Glasovi:

  Janša 30 %
  Virant 15 %
  Jankovič 15 %
  Sms Zeleni 15 %
  Desus 25 %

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !