Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Ankaran bi rada bila samostojna občina? Dajte no!

Objavil Rado, dne 14.11.2010

Z druge strani Slovenije poslušam jadikovanje Ankarančanov, kako bi želeli biti samostojna občina. Seveda sem jim jo privoščil.  Zakaj pa ne, če si jo želijo.

A od sinoči dalje imam pomislike. Kako naj bo samostojna občina turistično mestece, ki niti nima svojega taksija?  Mestece iz katerega na sobotni dan, odpelje zadnji avtobus že ob 16:05 ? Če si utrujeni popotnik zaželi kam odpeljati mora klicati v popovičev Koper in si od tam naročiti taksi. In seveda tudi  plačati teh deset kilometrov razdalje.

Samostojna občina pač mora imeti določene atribute. Kar tako na počez si pa vendarle ne bomo šli demokracije!

 • Share/Bookmark

13 odgovorov v “Ankaran bi rada bila samostojna občina? Dajte no!”

 1. Donko pravi:

  Maš prov.
  Ankaran je večino leta eno majhno selo.

 2. nevenka nevenka pravi:

  Saj najbrž ravno zato želijo biti občina, da bi se pri njih kaj premaknilo, ne samo v Kopru.

 3. Rado Rado pravi:

  Nevenka,
  zdaj se torej poraja vprašanje, ali naj ima kandidatka za samostojno občino že prej atribute za občino, ali šele potem, ko zares postane občina.

  Jaz sem absolutno na stališču, da mora kandidatka že predhodno “dihati”, kot občina, če naj potem to dejansko postane.

 4. nevenka nevenka pravi:

  jaz mislim, da mora imeti določeno zaokroženo področje predvsem ekonomsko podlago in ustrezno voljo. Strukturne reči, ki spadajo v način urejenosti, se uredijo takrat, ko obstaja določeno vodenje, ki določi tudi prioritete.
  Očitno so se ljudje v Ankaranu odločili, da bi sami za sebe znali bolje poskrbeti, od tod tudi motiv za samostojno občino, sicer ga pa bilo ne bi.
  Vsaj tako razumem te zadeve.
  Samostojen želiš biti z namenom, da ti bo bolje.

 5. jernej pravi:

  lokalni politiki dosti krat svoje ambicije maskirajo v “mi bomo boljši kot oni”

  resnica je, gre se za denar

  moje stališče: najprej izpolnit vse pogoje, pol pa se komaj začne debatirati o tem, kaj je cilj te osamosvojitve.

  Moti me zato, ker mariborska občina daje dosti denarja za univerzitetno knjižnico, ki jo koristijo občani vseh občin v bljižini, medtem ko ne vem če občina pesnica in miklavž kaj prispevata za deovanje UKM. tako bo ankaran odvzel pomemben denar, ki ga koper rabi, medtem ko bo še zmeraj navezan preveč na koper, kot je argumentiral Rado.

 6. jernej pravi:

  morda sem pozabil pojasnit: želja po samostojnosti ni noben argument za samostojno občino …

 7. Donko pravi:

  To s stevilnimi obcinami podrazi drzavno upravo enako, kot je bila Kardeljeva vpeljava TOZD-ov usodna za jugoslovansko gospodarsko konkurencnost.

 8. Rado pravi:

  Avtohtona mala vasica, da so – je povedala danes na TV, prebivalka Ankarana. Ob razglasitvi sodbe ustavnega sodišča.

  Kakšni petnajst profesionalcev (občinska birokracija) bodo rabili x 2.000 evrov bruto. To pomeni 360.000 evrov letno. Pa najemnine in drugi stroški. Vreča brez dna, pravim.

 9. Miki pravi:

  To s številnimi občinami se ne bo obneslo.
  Treba bo nazaj na star sistem!

 10. Authentic Jerseys pravi:

  I just read through the entire article of yours and it was quite good. This is a great article thanks for sharing this informative information. I will visit your blog regularly for some latest post.

 11. Don Marko M pravi:

  hehe Rado, naj ti bo oproščeno, že ker tvoj dvom vzbuja edino taxi….sicer je na parkirišču v centru, pred banko, praktično vedno na razpolago vsaj en taxi, ampak očitno do tja nisi prišel….
  in samo v vednost….občina Ankaran je zagotovo najbolj premožna občina, ki ne bo imela nobene potrebe zadolževanj, kot praktično sleherna slovenska občina…..pa tudi nobenih težav s prilivi, vsaj dokler bo turizem, kot že zadnjih 50 let, poganjal ritem….

 12. Rado Rado pravi:

  Bil sem besen tiste novembrske sobote popoldan.

  Najprej, ker sem hotel na svojo partnerico narediti vtis s svojimi sposobnostmi improvizacije. Češ, ko prideva v Ankaran bom že našel kakšnega mladeniča, da naju bo zapeljal do Ospa. (na soboto popoldan so bile vse gostilne prazne)
  Potem, ker sem trmaril, da iz Kopra že ne bova naročevala taksija, ker bova nepotrebno plačala preveč /Ankaran sem prekrižaril po dolgem in počez – taksija ni bilo!/. Bil sem tudi že zmenjen z receptorko v bolnišnici, da počakam do sedmih pa naju bo ona zapeljala do izhodišča. No potem mi je partnerica zagrozila, da me bo tisti hip zapustila za vedno, pa sem moral pristati na drago Koprsko varianto.

  Izgleda, da si Ankarančan. Potem sem si s tem blogom nabrž zaslužil tvoje dosmrtno sovraštvo? :-)

 13. Don Marko M pravi:

  hehe Rado, ni panike, ne sovražim živih bitij, vključno s človekom….
  je pa res, da sem otroška leta preživljal v Ankaranu oz. nad Ankaranom, ampak to ne vpliva na podajanje moje ocene….z ljudmi se pač pogovarjam ne glede na stališča, če pa komu ni do tega, me ni tudi prav…. :)
  ma, če bi prej rekel, da prihajaš, bi ti že našel polne kafiče v Ankaranu…in taxi tudi….saj ti bom razložil to štorijo o Ankaranu ob pivcu….
  pa ne mi zdaj reči spet, da Ankaran ni primeren za občino, če pa si se izgubil v njem sredi belega dneva….še dobro, da tvoja obvlada koordinate gibanja še zate…. :) :lol:

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !