Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Brigadir Krkovič o razcepljenosti slovenskega naroda.

Objavil Rado, dne 21.09.2010

Včeraj,

na ustanovitvi nove Veteranske organizacije (katere po vrsti že?), smo lahko slišali upravičene kritike  snovalca našega odpora proti JLA, brigadirja Krkoviča, o razcepljenosti slovenskega naroda, o kulturnem boju, ki se na temo II. svetovne vojne še vedno bije z nezmanjšano močjo.  Krkovič ima v tem segmentu seveda prav.

A v včerajšnjem slavnostnem govoru ni  Tone Krkovič ničesar povedal o lastni udeležbi pri razpihovanju kulturnega boja. Ničesar ni povedal o politiki Janeza Janše od predvolilnega leta 2004 dalje.  Ko je Janša z zaostreno retoriko ponovno razplamtel ideološka nesoglasja II. svetovne vojne.   Ničesar ni Tone Krkovič povedal o retoriki desničarskih strankarskih shodov, kjer po pravilu govorijo in prepričujejo drug drugega, vzpodbujeni od elitnih strankarskih govorcev,  o tki. udbomafiji, o komunajzarjih, o Murgeljskem možicu, ki bojda plete vse niti iz ozadja.  Ljudskim množicam torej slikajo vraga po vzorcu nekdanje komunistične oblasti,  ki nas je permanentno svarila s priročnim in vedno prisotnim notranjim sovražnikom. 

Spravi, oziroma vsaj pomiritvi strasti smo bili najbližje okoli leta 2000.   V tistem času smo se bolj ukvarjali z razvojnimi problemi in perspektivami, kot pa z krivdo in grehom enih, ali drugih.  Upanje o pomiritvi je bilo blizu.  Bodi torej nova Veteranska organizacija. Ukvarjaj se z vrednotami osvoboditve. Zavzemaj se pravično umestitev našega odpora v zgodovinski spomin slovenskega naroda.  Opozarjaj na pomembne može  oboroženega odpora, Krkoviča, Janše in drugih.

A ne poskušaj te nove Veteranske organizacije uporabljati pri dnevni politiki.    Ne uporabljaj jo za strankarske obračune!  Vsak takšen poskus bo za novo obdobje skalil mir in odvrnil prepotrebno pozornost Slovencev k razvojnim problemom ljudi v 21. stoletju.    In na može, ki si zaslužijo slavo za svoj prispevek pri oboroženem odporu bo vrgel novo senco.

 • Share/Bookmark

14 odgovorov v “Brigadir Krkovič o razcepljenosti slovenskega naroda.”

 1. Forestina pravi:

  http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042389565

  Gre za 14. kontingent, ki naj bi predvidoma prihodnji teden odpotoval v Afganistan in prevzel samostojno vodenje lastne operativne skupine za mentorstvo in povezavo (OMLT) na zahodu Afganistana. Njihova naloga bo urjenje afganistanskih vojakov v vseh fazah usposabljanja, torej tudi izven vojaških baz, česar slovenski vojaki doslej zaradi nacionalnih omejitev niso počeli.

  Gvido Novak je ob tem v pismu opozoril, da bodo pripadniki 14. kontingenta sodelovali v ofenzivnih bojnih nalogah, kar je po ocenah sindikata brez odločitve DZ protiustavno in nezakonito.

 2. Rado Rado pravi:

  Pomemben prispevek Forestina,
  čeprav ni čisto jasno, kakšno povezavo naj bi imel komentar z blogom.

 3. NoMercy pravi:

  testa opozorila o “notranjem sovražniku” sploh niso bila tako iz trte zvita!! :P

 4. Rado Rado pravi:

  Saj, saj, NoMercy, sem razumel tvoj štos.

  Na koncu se je izkazalo, da je notranji sovražnik vendarle zmagal . . .

 5. direktni pravi:

  Zaradi osebkov, kot je Krkovičev duhovni vodja bo narod razcepljen še leta po tem, ko med živimi že davno ne bo nobenega partizana in domobranca več ….

 6. Brane pravi:

  Zaradi osebkov, kakršen je Krkovičev duhovni vodja, bo del naroda ozaveščen, prebujen, ponosen in evropski (beri nebalkanski) še leta po tem, ko nobenega partizana in domobranca več ne bo. Vendar Direktni vsekakor ne bo med njimi..

 7. NoMercy pravi:

  @ 4. Rado: žal se “notranji sovražniki” ne morejo sprijazniti s tem, da smo zmagali vsi – ne samo oni :(

 8. Rado Rado pravi:

  Brane,

  Janezu Janši vsa zahvala za uspešno obrambo Slovenije v času osamosvajanja.

  Trditev, da je bil Janša prosvetilelj Slovencev je pa bosa. Na kulturnem in duhovnem področju imamo Slovenci druge prosvetitelje.
  Človek, ki vedno znova neti kulturni boj je lahko kvečjemu delitelj slovenskega naroda.

 9. Diesel pravi:

  Ne morm verjet, koliko ima ta Janša vernikov?
  A ldje res verjamejo, da Janša belo kaka?

 10. NoMercy pravi:

  in vse to se dogaj, ker smo vukojebina :)
  http://razvezanijezik.org/?page=vukojebina

 11. Rado Rado pravi:

  No, lepa reč.
  Chefe me je dal na moderacijo.
  Bom zaenkrat tukaj shranil repliko:

  “Če kdo, potem bi me moral prav ti Chefe, ki se razpizdiš zaradi tisoč malenkosti; prepoved nošnje nahrbtnikov v L Clercu, vožnja, prehitevanje, itd. (Nergač – Nomen est omen), razumeti.

  Moj “protest” lahko mirno uvrstiš v kategorijo štajersko-ljubljanskega spopada. Nam Štajercem je namreč vedno šlo na jetra ljubljansko spakovanje. Prav ničesar ne znajo /znate/ povedati brez izumetničenosti.

  Nick, hvala za rovte. No vidiš, domače sinonimke se kar ponujajo.”

 12. Forestina pravi:

  Pa niso razcepljeni.

  Vsem paše biti v Afganistanu.

  Isti so in to je problem.

  Kaj me briga, če se kregajo za oslovo senco.

  So pač dinozavri, briga jih le lastno preživetje.

 13. Forestina pravi:

  Vodovod ali demokracija?

  http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042391022

  V ozračju nenehne konfliktnosti in prerivanj seveda ne prihaja do iskanja najboljših rešitev, ampak obvelja rešitev najmočnejšega.

 14. Donko pravi:

  Brigar je pa poniknil. Ni ga nič več videti v javnosti.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !