Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Pa je vendarle res – udba je še vedno aktivna!

Objavil Rado, dne 25.05.2009

Prolog.

Dva dneva pred dnevom OF malo pred polnočjo sem se preko Črnivca vračal iz Kamnika. Ker se mi je pošteno zadremalo in sem prav v tistem trenutku zagledal luč na turistični kmetiji, kakšen kilometer pred Bočno, sem se ustavil, da popijem kavo.

Za šankom je bilo glasno, v posebni sobi, kamor sem se usedel, pa sva bila le dva, tip v povaljanem trenčkotu in jaz.   Zamišljeno srebam dobro turško kavo,  z mislimi sem namreč še vedno podoživljal prijetne trenutke v Kamniku, ko nenadoma pod neznančevo mizo zagledam računalniški ključ. Neznanec je medtem, sam ne vem kdaj, že odšel.  Hitro pograbim ključ in stečem na parkirišče, a zunaj ga ni bilo več videti.  Nisem se pretirano vznemirjal. Ključ vzamem s seboj, morda bom na njem našel tudi neznančev naslov.

Na dogodek sem skoraj že pozabil, ko mi je hči, prav danes po mesecu dni, med brskanjem po avtomobilskem predalu odkrila  spominski ključek.

Po priklopu ključka v računalnik sem našel 5 datotek, ki jih nisem mogel odpreti z nobenim programom. Šifrirano? Plus nešifriran wordov backup file.

Na njem sem našel spodnji tekst:

Po naročilu okrajne centrale sem se vtihotapil na predstavitev knjige Kočevski proces 1943, avtorja Iveta A. Staniča, o kateri se je bilo po predstavitvi moč pogovarjati, oz. zastavljati vprašanja. 

Kraj: dvorana gasilnega doma v Žalcu.

Datum: 25.4.2009, čas med 17 in 20 uro.

Sestava prisotnih je bila večinsko SDS-ovska. Skupno je bilo cca 50 ljudi.  Poimenski seznam vidnejših članov je v prilogi.

Predstavitev je bila korektno opravljena, avtor se je večinoma držal preverjenih in preverljivih virov.  Poanta knjige in kasnejšega zagovora pa je šla v smer, da so bili Kočevski procesi in 16 justificiranih ob koncu procesa le krinka za poboje cca. 300 v Grčaricah in na Turjaku ujetih plavogardistov.  Vseh ujetih je bilo po njegovih podatkih 1.200.

Po razgovoru nam je bil za razna vprašanja še na voljo Tone Krkovič.  Pri tem pogovoru so se razvnela čustva glede “leve” vladavine v Sloveniji, ki da nas bo pahnila v pogubo.  Vprašanja Krkoviču so šla v smeri obstoja Udbe v Sloveniji in Milana Kučana, ki da vodi vse niti.

Krkovič je pojasnil, da se prisotnost udbe lahko prepoznava skozi ravnanje ljudi, kot je ohranjanje komunističnih spomenikov, poimenovanje ulic po umrlem diktatorju,  skozi tajkunske povezave, ipd.

Tu se je znašel še en šifriran del teksta, spodaj pa podpis, poročevalec X-23. V  “nogi” dokumenta piše še ½, kar najbrž pomeni, da obstaja še ena stran, ki pa jo nisem našel.   

Zanimivo branje. Če bom uspel “razbiti” še preostale datoteke, nadaljevanje seveda sledi.

 

 

 

 • Share/Bookmark

41 odgovorov v “Pa je vendarle res – udba je še vedno aktivna!”

 1. Branč pravi:

  ejtata, ejtata, če je to delo profesionalcev, ni čudno, da nam kombije pobirajo…
  Zgodba sovpada z izjavo vidnega politika pred leti (mogoče Rupla, se ne spomnim več..), da so dnevna poročila udbe vladi ista, kot dan pozneje članki v časopisu Delo. :)
  Še vedno se ukvarjajo večji del z iskanjem notranjih sovražnikov. Vprašanje, če prisluškujejo tudi levi opciji (npr. predstavitvi knjige Marcela Štefančiča o Janši..).
  Sicer je pa besedilo tako amatersko, da obstaja dvom. Za razšifriranje poprosi našega skupnega nekdanjega prijatelja iz teh vod, ali pa ključek prodaj reviji Reporter :)

 2. Rado pravi:

  Imaš prav Branč,
  tudi mene razjeda dvom. Čeprav pa sem se za postanek v tem lokalu odločil v zadnjem hipu, tako da namestiti mi ravno niso mogli.

  Po premisleku, raje tega ne bom dajal iz rok. Nikoli ne veš.
  Rdeče smo torej razkrili. Kaj pa tačrni? Ali niso ta Njavro & co. pred leti poskušali narediti eno tajno službo pod okriljem Janše? Navsezadnje so pred dvema mesecema vlomilci vdrli v centralo SD. Čisto možno da oboji šnofajo drug za drugim.

 3. zirosi pravi:

  Hudi amaterji.

  Zgleda, da so po osamosvojitvi res poslali preveč nadobudnih špijonov u penzijo in se še danes igrajo svoje igrice.

  Samo očitno jih je tehnologija nekoliko povozila.

  Vseeno pa bi težko verjel, da je to delo UDBE – od organizacije, ki tajno upravlja vse, kar se pri nas dogaja, bi vseeno pričakoval nekoliko več kot to, da pošilja svoje operativce na predstavitve knjig…

  Konec koncev so tajna zarotniška združba, ne pa društvo literarnih kritikov.

 4. Matic18 pravi:

  To naj bi bilo resno ali kaj?

  Meni bolj deluje kot poskus igranja detektivov s strani ljudi, ki nimajo početi nič boljšega. Če bi bil res tajen USB ključ, ga gotovo ne bi pustil v nekem baru. Bog ve, koliko so jih še pustili da malce prestrašijo ljudi in opozorijo na to, da so komunisti še med nami.

 5. nevenka nevenka pravi:

  Sploh mi ni jasno kdo in zakaj bi iz javnega dogodka delal špijonsko akcijo… Špionira se pa ja tam kamor ne more vsak.

 6. Tani pravi:

  Se ne bom čudil, če bo v naslednjih dneh tvoj gsm oddajal glas: ta številka ne obstaja.

 7. Bogdan pravi:

  Kaj je zdaj Rado,
  si uspel razvozljati nadaljevanje?

 8. Tani pravi:

  Saj sem rekel. Uzela ga magla :)

 9. Mare pravi:

  Bilo kuda, udba svuda.

 10. Branč pravi:

  Lukšičevi študenti seminarsko delajo… :) kot pred volitvami, ko jih je v cerkve poslal prisluškovat!
  Čeprav še vedno sumim na drugorazredno anti-propagando desnih skrajnežev. Zakaj drugorazredno? Ker je Janša takšne fore že prerasel. (znan je primer, ko so pred leti /preko Čanžeka/ sami poklicali na policijo, da je bomba v njihovih prostorih..)
  Se strinjaš Rado?

 11. bagr pravi:

  ej, a še meni pošlješ po mejlu tele datoteke…tudi mene zelo zanima kaj je v njih..

  lp

 12. Opazovalec pravi:

  tudi mene močno zanima vsebina šifriranih datotek, če bi jih mogoče lahko posredoval na mail katerega sem uporabil za ta komentar

  lep pozdrav in hvala

 13. Radovedni tacek pravi:

  Jaz bi tudi mel te fajle, prosim. Radota sumljivo dolgo ni vec slisati. :)

 14. Tani pravi:

  Rado mi je javil naj vam sporočim, da je v Braziliji kjer je vroče. Pravi še, da je v družbi zelo starih gospodov, ki so mu znani vendar ne ve od kod.

 15. jan pravi:

  najbolš, da se to naloži na Blink ali Partis. Tam se sigurno kdo najde, ki zna dešifrirat :)

 16. Tani pravi:

  Rado mi je sporočil, da je trenutno v Kubi. Stari gospodje v Braziliji so zvedli, da za partizane navija.

 17. Rado pravi:

  Bogdan, Bagr in drugi.
  Opravičujem se za daljšo odsotnost. Hekerji so mi vdrli v računalnik in mi povozili sistem.
  Upam, da to ni v zvezi z najdenim USB ključem. Seveda fajlov nisem presnel na računalnik, tako da je tako ali tako brezveze poskušat.

 18. nevenka nevenka pravi:

  Res?
  Ne morem verjet. Le kaj so mislili, da bodo našli?
  Mene tudi ni bilo nekaj časa, ampak meni je samo disk šel rakom živžgat, sem popolnoma nezanimiva za vdiranje.
  No, menda si srečno vse na novo postavil in boš spet malo bolj prisoten… :-)

 19. Rado Rado pravi:

  Dragi (draga ?) Roli.

  Čestitam ti za uspešno dedukcijo (za vse ostalo pa ne), sem že mislil, da moj blog berejo le bebci. :-)

  Z absurdom – s svojim tekstom – sem hotel prikazati na fantazijski svet insinuacij, domnevnih zarot, tajnih služb, hobotnic ter ilegalne socialistične internacionale.
  Vse to je, kot navajaš tudi ti, tudi po moji oceni plod bolnega uma.

  Drugače pa se moramo zavedati, da je blog pač avtorska stvaritev in ni omejena z resničnostnimi zahtevami. Če pa hočeva biti vztrajna in hočeva zares odkriti resnico, potem se ne smeva zadovoljiti z namigi ampak morava dati prednost argumentom, dejstvom.

  In argumenti in dejstva iz leta 1990 kažejo na to, da so ob svobodnih volitvah,najpomembnejše atribute državnosti prevzeli prav Bavčar notranje ministrstvo, Janša obrambne sile in Rupel zunanje ministrstvo.
  In kaj sta naredila Janša in Bavčar takoj po prevzemu oblasti?
  - Razkrila sta skrivnost kočevskih jam (Mačkova zapuščina)
  - Bavčar je razpustil Udbo (poznam ljudi, ki so šli pri 37 letih starosti v pokoj)
  - prevzela sta operativno oblast nad Teritorialno obrambo, nad policijo, nad carino.
  - Krkovič je v vsej tajnosti pripravljal Manevrsko strukturo (tudi Kučanu niso povedali tega)

  To so argumenti, dragi (-a) Roli. Da še danes obstaja Udba, da je Kučan dvigoval rampo na mejah, navkljub kontroli obeh slovenskih osamosvojiteljev, ki sta uspešno vrgla JLA ven, ja Roli, to pa z argumenti nima nobene zveze in je lahko le plod bolnega uma.

 20. roli pravi:

  Spoštovani “namišljeni udbovec” Rado!

  Do leta 91 je imela absolutno oblast v rokah mafijska totalitarna organizacija, ki ji pravimo Partija. In ne samo to, v hlapčevsko oblastniškem razmirju so obvladovali tudi vse pore ti. civilne družbe. Nihče ni mogel “prdniti” ne ,da so za to vedeli.
  Seveda tvoj veleum verjame ,da so 25.6. 1991 vso oblast, ves denar!!!, skratka vso oblast nad slovenskim narodom partijski -mafijci čez noč enostavno izspustili iz rok in šli na dolge počitnice??? Šef carine je vse do pred kratkim bil kdo dragi Rado? Seveda niso dvigovali rampe Kučanovim orožarskim poslom. Rampe so bile dvignjene imeli so samo ukaz pogledati stran in spustiti konvoj Kučanovega orožja na Hrvaško. JJ pa se je Kučanu do smrti zameril ker je odkril eno izmed njegovih pošiljk in njegovega uslužbenca Komarja na Mariborskem letališču. Tko na kratko. Lahko si pa o tem kaj prebereš ,da mi nebo potrebno pisati celih spisov…

 21. mi-ya-gi pravi:

  Rado je naletel na podtaknjeno IJ propagando. Tipu se je dokončno skisalo ko je odletel z oblasti, tako da zdaj uporablja vse komu-finte za nasilno spremembo oblasti.

  Na njegovo žalost neuspešno.

 22. bine bone pravi:

  Ja, na naslednjih volitvah bo JJ zmagal sigurn z nasiljem. Jebela neoboljševik pa uporabljajo za zmage na demokratičnih volitvah ležnjive obtožbe. Vsak se pač poslužuje tistega kar najbolj obvlada. Tako, bodo JJ specijalci sigurno na naslednjih volitvah prisilil volilne štabe, da bodo glasove proti spreminjal za. tako nekak je tudi pošteni spcialist Miloševič prišel z goljufijo na oblast, kao na svobodnih in poštenih volitvah.
  Dragi udbaši neki podobnga si lahko ogledate na DVD-jih Smrt Jugoslavije…

 23. Tatjana Malec pravi:

  To je trakulja, četudi ostane samo en členek, se parazit naroda obnovi.

 24. Rado Rado pravi:

  Tatjana,

  komparacija je literarna kategorija in če je posrečena nedvomno povzdigne literarno vrednost teksta, ki ga pišeš.

  A če sledimo namigu, ki ga izražaš s svojo repliko ter se vprašamo o verodostojnosti, potem stvari niso več tako enoznačne in samoposebej umevne.

  Danes imamo Sovo, ki je podrejena Pahorju, še prej je bila Janši, še prej Ropu, . . .
  Financira se s strani države in je na voljo trenutni oblasti.

  Če pa aludiraš na današnji obstoj nekdanje udbe, potem si moraš odgovoriti na vprašanja:
  “Od kod se financira domnevna udba? Kdo jo vodi? Kakšne interese zastopa? Ali je sploh mogoče uveljavljati politične interese mimo obstoječega in legalnega parlamentarizma? Ali ni interes vsakovrstnega Kapitala močnejši od domnevne podtalne organizacije?”

  Tatjana,
  namigi politične desnice niso dovolj. Pa tudi interesi se v kapitalizmu uveljavljajo drugače. Politična policija katerekoli vrste v sistemu proste trgovine, že po definiciji nima nobene možnosti.

  Edino gibalo je Kapital. Ta pa ima vsak svojo policijo.

 25. NoMercy pravi:

  vse “politične” policije imajo isto gnezdo in izvirni greh: spovednico :)

 26. Donovan pravi:

  Zadetek v črno, NoMercy.

 27. Truba pravi:

  @NoMercy – dvatisoč let treninga se mora nekje poznati, podpišem :) .

 28. bine bone pravi:

  Ja resnično nas nekdo zelo izkorišča. Delovanje bančništva je utemljeno leta 1099. Torej obrazec na davek iz dobička izvira iz leta 1099. Kdo je torej
  to določil?
  Amerika je poslovna korporacija.
  Državna politika je v resnici biznis, biznis prisoten že od davnine. Ameriko so najprej ustanovili kot poslovna korporacija. Prvih trinajst kolonij se ni tako imenovalo. Imenovali so jih korporacije-podjetje. Torej vsaka korporacija ima svojega predsednika in podpredsednika. Torej je Amerika kot neko veliko podjetje. Kot podjetje pa imajo lahko izgube in podobne probleme. Torej zato omamo veliko varanja in ukan v politiki in v verstvih. In ko nekje najavijo izgubo, nekdo drugi služi. Torej kam gre denar? Kdo služi? Ko propade borza in delnice je na izgubi vsak vlagatelj. Nekdo drugi pa je zaslužil ogromno denarja. Ves ta denar je tako prišel v neke druge roke. Torej on ki drži roko nad vsem zlatom, postavlja pravila. Ljudje ne odločajo o nobeni stvari in nikoli niso…

 29. Maks pravi:

  Kdo mi zna pojasniti naslednje: UDBA je v slovenskem narodu zapustila močno krvavo sled, pa v osrednjih slovenskih leksikonih in slovarjih sploh ni označena.

 30. bine bone pravi:

  Zdenka Kidrič – Marjeta bi lahko to pojasnila. Pa je že pokojna.
  Torej slovenska partija je imela edina že na začetku vojne ustanovljeno svojo tajno policijo. Varnostno obveščevalno službo VOS, ki se je ukvarjala s pobijanjem političnih nasprotnikov, je vodila Zdenka Kidrič – Marjeta. Aleksander Rankovič je tudi pokojni. Ta je vodil od 1944 leta, ko je postal načelnik jugoslovanske Ozne. Vodil jo je do leta 1966, ko so ga prisilno upokojili. Torej nasledniki takih dobro vedo zakaj tega niso napisali v leksikone…

 31. Rado Rado pravi:

  Z avtorjem knjige okoli katere je nastala zgornja zgodba, gospodom Staničem, sva se zapletla v polemiko tudi okoli te knjige.

  http://www.politikis.si/?p=8400

 32. Rado Rado pravi:

  Naj udbovci končno pridejo po “ključek”.
  Že dve leti se mi vlači po predalu.

 33. Cheap jerseys pravi:

  Po naročilu okrajne centrale sem se
  vtihotapil

  na predstavitev knjige Kočevski proces 1943, avtorja Iveta A. Staniča, o kateri se je bilo po predstavitvi moč pogovarjati, oz. zastavljati vprašanja.

 34. Rado Rado pravi:

  He, he,
  zelo duhovito!

 35. cheap jerseys pravi:

  Play football need real football clothes? The answer is yes, even if you are amateur or is literlly play, but when a jersey set in the body, and you can really enjoy the movement to bring you joy.

 36. cheap nfl jerseys pravi:

  Wow Impressive! Your blog is very informative. However, it is pretty hard task but your post and experience serve and teach me how to handle and make it more simple and manageable.Thanks for the tips… Best regards.

 37. cheap jerseys shop pravi:

  Krkovič je pojasnil, da se prisotnost udbe lahko prepoznava skozi ravnanje ljudi, kot je ohranjanje komunističnih spomenikov, poimenovanje ulic po umrlem diktatorju, skozi tajkunske povezave, ipd.

 38. cheap nfl jerseys pravi:

  the Patriots quarterback Tom Brady to rely on the magical performances the last 2 minutes to 20:16 Dallas Cowboys beat reversal

 39. Houston Home Security pravi:

  This is what I have been searching in many websites and I finally found it here. Amazing article. I am so impressed. Could never think of such a thing is possible with it…I think you have a great knowledge especially while dealings with such subjects.

 40. Anastasia pravi:

  Gospe in gospodje, zbudite se no, za božjo voljo. Ali ne vidite, da je vse to montaža politične elite, ki bi rada v nedogled vladala in kradla? “UDBA” v takem primeru pride zelo prav….. Kajne?
  Mesdames et monsieurs, reveillez-vous, pourbleu. Est-ce que vous ne voyez pas, que ce tout est le montage d,elite politicielle. Ils veut gouverner a l,infini. Et au ces cas “UDBA” va tres bien……. N,est-ce pas?

 41. Anastasia pravi:

  Torej, po oddaji kritičnega komentarja, ste preusmerjeni na stran “attachement”…….
  Donc, aupres le envoye de commentaire critique, vous etez redigire sur le page “attachement”……..

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !