Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Ženske z leti postajajo zagrenjene – Trenja o razgledanosti lepotic

Objavil Rado, dne 14.05.2009

Počitek po današnjem športu, sem izkoristil za ogled Trenj.  Napovedane so bile naše misice. In tema, ali velja stereotip, da so lepotice po pravilu neumne in nerazgledane.

Iztočnica je bila izjava neke lepotice, da v Sloveniji nimamo socialnih problemov. Druga zopet se ni mogla spomniti glavnega mesta ZDA.

Gostje v studiu so se glede na “nezaslišano” neumnost po pravilu odločali po starosti.  Mlajši Slakovi gostje so bili razumevajoči, spoštovane gospe, ki pa so že zapustile tista najboljša leta (da ne rečem ravno, da so odcvetele lepotice), pa so bile ogorčene. Kakšna neumnost, kakšna nezaslišanost. Trema že ne more biti izgovor, da kdo ne pozna glavnega mesta ZDA.  (Saj res, a je New York, ali je Los Angeles ?- ta hip se tudi jaz ne morem spomniti).  In nikakor se niso mogle pomiriti s tem. Vedno znova so generirale svoje ogorčenje, da ne rečem tudi obžalovanja nad neminovnim.

Tudi jaz sem se začel počutiti zrevoltiranega, a ne zaradi neumnosti lepotic, ampak zaradi zagrenjenosti odcvetelih dam.  Ali je sploh mogoče, da so gospe tako nepripravljene prišle v svoja pozna srednja leta (Sabina Obolnar), oziroma, da so se tako nerazumevajoče postarale  (ga. abonentka okroglih miz – Angelca Likovič).

Torej, če vzamem v ozir zgolj svojo nocojšnjo ponudbo iz Slakovih Trenj. Naj se odločim za zagrenjeno odcvetelo staro damo, ali pa za pozitivistično sproščeno mlajšo žensko? Pomagajte mi prosim pri tej dilemi.

In še povejte, kako bi se odločili vi?

 • Share/Bookmark

22 odgovorov v “Ženske z leti postajajo zagrenjene – Trenja o razgledanosti lepotic”

 1. Pris Pris pravi:

  Me prav zanima, če bi Obolnarjeva ali Likovičeva znali pravilno odgovoriti, če bi jih npr. Slak nepričakovano vprašal po glavnem mestu Avstralije …

 2. Rado Rado pravi:

  :-)

  Jaz slučajno vem, sem bil predlani doli.
  Canbera.

 3. kinkitone kinkitone pravi:

  Tudi Bruselj bi bil trd oreh za cel kup naključnih Slovencev.

 4. Rado Rado pravi:

  Res zanimivo Kinkitone. A je internet prinesel čisto neke nove prioritete?

  Jaz se spominjam, kot prvošolčki smo že poznali glava mesta vseh evropski držav. To znanje je bilo posledica kvizov, ki smo si jih vsakodnevno igrali.
  Pa tisto, naštej nekaj držav na A, pa na C, itd.
  Vse je šlo v smeri utrjevanja . . .

 5. majmaj pravi:

  Rado,

  ti bi se najbrž odločil za mlado lepotico. Samo ne bit razočaran, če ti ne bodo mogle vračat …
  Poglej, niso vse ostarele dame zagrenjene. Jih poznam kar nekaj, ki so zadovoljne s svojim življenjem …
  Po moje ni mišlenje o temi razdeljeno na mlado in staro, ampak na ambicije, ki jih ima neka oseba v življenju. Ambicije dveh omenjenih starejših gostij so sigurno prevelike, in jima najbrž ni jasno kako smešne so videt … Ni fora v letih, fora je v očalih, ki jih nosimo ..
  Lep pozdrav.

 6. Rado pravi:

  Razumem Majmaj,
  potemtakem lahko v primeru televizijskega soočenja,

  namreč prav na to soočenje sem se v svojem komentarju omejil,

  sklepamo, da je zagrenjenost teh starejših gospa, pogojena z očali ki jih nosijo.

  Tako so tudi tamlade, zgolj slučajno nosile bolj vzpodbudna očala.

 7. deklina pravi:

  Tukaj ne gre niti za sproščenost, niti za to, kdo je “odcvetel” in kdo “pozitivistično sproščen”. Gre enostavno za to, da bi punca morala že takrat, ko se prijavi na kakršnokoli tako lepotno tekmovanje, razmišljati tudi o tem, da bo morda morala pokazati tudi kaj splošnega znanja. Še posebej zato, ker je “blontnost” misic postala že skoraj pregovorna. Zato odgovor na vprašanje “Kaj je glavno mesto ZDA” ne more in ne sme biti “Miami”, sploh pa tvoja razlaga tega odgovora ne sme biti “Oh, tako zelo si želim v Miami, da ne morem nehati misliti nanj!” Se to nikomur ne zdi čudno?

 8. Rado Rado pravi:

  Prav Deklina,
  zate torej opravičila ni. Lepota gor ali dol. Če punca ne pozna glavnega mesta, me more biti takšna ali drugačna miss.

  Moški smo glede tega bolj pragmatični. Debatiramo z intelektualkami in z drugimi
  z zagrenjenimi tetami. :-) Zabavamo pa se, če le gre, z misicami.

  Drugače pa Deklina,
  onkraj znanja faktografskih podatkov je še morje človeškega bogastva, na čustvenem, na čutnem in še na marsikaterem področju.

  Da se pa med misicami tu in tam najde kakšna “kokoš” je pa statistično povsem sprejemljivo.

 9. Biba pravi:

  Haha, bravo Rado! Koneckoncev se punce prijavljajo na LEPOTNA tekmovanja! Ker pa je lepotnih tekmovanj daleč preveč in so postala doooolgočasna je šov pač treba popestrit. In tkole ga je najlažje…

 10. david.pelko pravi:

  Nič ne rečem, mogoče so res zatežene, kdo ve, vendar izgovarjanja mladih lepotičk na tremo pri vprašanju glavnega mesta ZDA je pa debilizem brez primere.

 11. Rado Rado pravi:

  Hvala Bibi,
  ena redkih si, ki mi ploska (če sploh katera :-( )

  David,

  iz odgovarjanja pred razredom, pa do milijonskega avditorija je pa vendarle le velik korak.
  Jaz sem prepričan, da za prestolnico ZDA vsak slovenski maturant ve. Preprosto je nemogoče, ne vedeti.

  Če bi ljudje imeli le malce empatije, bi si lahko predstavljali kakšen tok čustev gre skozi telo mladega dekleta ob lepotnih tekmovanjih, potem bi mislili drugače.

 12. Biba pravi:

  No, ploskam ti ravno ne. :-) V tem kontkstu pa ti dam prav… Saj tud meni se zdijo (včasih)kokoši, ampak saj se ne prijavljajo na razpise za štipendije za nadarjene, ampak na lepotno tekmovanje.

 13. david.pelko pravi:

  Ja, ampak kako se je pa lahko ob tem stresu vseeno spomnila na Miami. In zakaj ravno Miami, hehe….

 14. Biba pravi:

  Skoraj tako hudo kot tista, ki se je odločila za Veliko Britanijo! Pravi kokodak moment…

 15. madmax pravi:

  Dajte no. Na lepotnem tekmovanju šteje lepota in seksi postava, če so možgani malce prazni, je to prav vseeno. Saj gre za lepo fasadico in ne za IQ.
  Pri debatah, ki naj bi imele nekaj vsebine, pa pričakujemo sobesednike/ce, ki imajo nekaj kilometrine in res kaj za povedat. Koliko sivih las ali gub ima dotična dama, je prav vseeno. Tudi če je zagrenjena, ima do tega pravico, zakaj pa ne? Kot je pravica srčkane lepotice, da ne pozna prestolnice ZDA. (Mimogrede, stavim, da bi v naključnem povpraševanju večina vprašanih odgovorila “New York”).

  Zoprno in odvečno je le, ko obe kategoriji žensk posedeš za isto mizo in začneš delati nesmiselne primerjave, ki potem služijo samo strupenim komentarjem (v glavenm moških).

 16. nevenka nevenka pravi:

  Načeloma je mene vedno sram, če se ženske izkažejo za zaplankane. Ker je tovrstna bebavost ponavadi stvar lenobe. Nobeni ženski pa ne zamerim, če je zagrenjenjna, redko je sama kriva za to.

 17. Rado Rado pravi:

  Vsi mo mi Nevenka,
  v mladosti počeli tudi neumnosti. Morda smo vedeli za vsa glavna mesta, smo pa vendarle kaj drugega storili narobe. Pa ne le enkrat! Mladost, odraščanje je tudi proces, kar še ni v tem hipu, morda jutri bo. Zato ne obupujmo nad mladimi.

  Kar se zagrenjenosti kasneje tiče, gre pa predvsem nesprejemanje toka življenja. Prav lahko tudi, da je kdaj v življenju kdo drugi kriv za tvojo slabo voljo. A na dolgi rok si vendarle kriv sam. Ali zgolj objokuješ svojo usodo, ali pa se boriš in si jo pripravljen soustvarjati.
  S staranjem se je pač treba sprijazniti in na mladost ne gledati s pretiranim zavidanjem.

 18. nevenka nevenka pravi:

  Početi neumnosti ali biti topumen, ni ravno primerljiva zadeva Rado. Tudi slaba volja in zagrenjenost nista primerljivi.
  Vsaj v mojih očeh.

 19. Rado Rado pravi:

  Nepopustljiva si Nevenka.
  :-)
  Do topoumnosti in do tajkunov.

  Zanimiv izraz – topoumnost. V vsakdanjosti ga skoraj ni mogoče srečati. Izgleda, da ga uporabljate predvsem literati.
  LP

  - Včeraj sem bil nekje na obisku in je v ozadju gorela televizija. “Spet doma” so ponavljali. In spet je iz ozadja “zasvetila” nepogrešljiva Likarica. Počasi postajam alergičen.

 20. ana od srca pravi:

  Rado,

  prišla sem te pozdravit – in zdi se mi zanimivo tole razmišljanje, s komentarji vred.

  Ženske postajajo/postajamo zagrenjene – hm … vredno razmisleka.

  Veš, mislim, da prihaja zagrenjenost ob videnju, kako nič ni uspelo v življenju, kako odhaja vse tisto, na čemer smo gradili. Po moje je veliko teh občutkov normalnih, ker pač rastemo, se staramo, preminevamo. A včasih se težko poslovimo od preteklosti.

  Včasih je težko najti v sedanjosti najboljše!

  Sicer Trenj nisem gledala. Lepotice pa … ena misica leto ali dve nazaj je bila sošolka moje hčere. Meni je prav simpatična punca. Enkrat sem jo opazovala, kako je pomagala v avto stari mami – in bilo mi je lepo, ko sem videla, kako pozorno je to naredila.

  Vse dobro ti želim! :-)

 21. Tečnstrdesc pravi:

  Jaz imam tudi raje mlade svobodomiselne punce :)

 22. Rado Rado pravi:

  Ana,
  trditev iz naslova seveda ne velja za vse ženske. Za obe omenjeni iz Trenj pač.
  - Le naša starejša manekenka Nina Gazibara se je dobro držala. Izžarevala je veliko pozitivizma – letom navkljub.
  Kapo dol!

  Tečnstrdec,
  pohotnež stari !
  ;-)

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !