Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Problem Rupel je lažen problem. Problemu je ime Borut Pahor.

Objavil Rado, dne 17.03.2009

Beremo in poslušamo o fenomenu Rupel že ves mandat nove vlade in skupaj rešujemo njegove zaposlitvene probleme.  Še posebej pa je Dimitrij vznemiril slovensko javnost včeraj. Da odhaja, smo slišali, da pravzaprav ostaja in čaka na razgovor s Pahorjem, da ga je Pahor odstavil, itd. Da je Rupel večživka vemo že dolgo, da je konvertit, da je izjemno nepopustljiv politik, da zaradi svojih zaslug ob osamosvojitvi terja status nedotakljivega. 

A vendar mu delamo krivico. Rupel sam zase ni problematičen. Le človek je, ki se je zapisal politiki in hoče v njej na vsak način aktivno sodelovati.  Rupel je bil vedno le problem politikov, šefov vlade, ki so ga najemali. Če se spominjate Drnovška in zadnjih let njegovega premierstva. Drnovšek je učinkovito zaustavil Rupla. Sam je vodil pretežni del zunanje politike.  Rupel je samo statiral. Tudi edini uspeh naše zunanje politike v smeri Hrvaške, Sporazum Drnovšek – Račan, je nastal v času Ruplovih manjših kompetenc. Z Ruplom je opravil tudi mandatar Rop, ki se ga je (morda malce pozno), vendarle znebil.

In danes? Predsednik Republike je hotel Rupla poslati tja, kamor spada. Na pokopališče osamosvojiteljev. A ga je Pahor umetno oživil.  In ga ohranja živega.  Kot vzorčen primer neučinkovite konsensualne politike.  Rupel je ostal kost v Pahorjevem grlu in ne duši le njega, ampak celotno vlado in posredno tudi slovensko ljudstvo.  Vsi vzvodi so v premierovih  in ne v Ruplovih rokah. In dokler jih ne bo začel (Z)ares vleči,  bomo capljali na mestu. Problemu Rupel je v resnici ime Borut Pahor.

 • Share/Bookmark

8 odgovorov v “Problem Rupel je lažen problem. Problemu je ime Borut Pahor.”

 1. kinkitone kinkitone pravi:

  Sam’ na guob’c!

 2. lala pravi:

  Ja ni kej Rupel je res teslo, sam a se vam ne zdi, da mogoče že mal pretiravajo z njim, a nimamo v državi mogoče večjih problemov,če do sedaj ta zadeva ni zgledala kot (false flag operation), to vsekakor zdaj je, pomoje Pahorju kar ustreza to polletno prežvekovanje Dimsija, da je to politično motivirana zadeva je več kot očitno, in to zaradi par 10e.
  Sej v tej državi ni prvič, da bi kak funkcionar svoj položaj izkorišču v privat namene, spomnite se slavne ljubljanske Vike, ki je svoje otroke pravtako vozila, zjutraj v šolo, popoldne na pico in v glazbeno šolo v Trnovo, pa zaradi tega takrat nihče ni zganjal cirkusa.

 3. nevenka nevenka pravi:

  Saj Rupel je bil v političnem zatišju, jaz pojma nimam kaj je počel.
  Verjetno je gospa Marjetica spet pritisnila na karierni gumb.
  Meni se že ves čas tako dozdeva.

 4. partizan pravi:

  Pravilno si konstatiral – vsega je kriv Pahor! Nonstop išče nekakšne kompromise, ki so bolj škodljivi kakor kaj drugega! Takšne spremembe si res nobeden volilec ni želel! Letanje in poveličevanje bivših kompromitiranih politikov! Rupel je sam še za v toplice pa k frizerju da mu postriže vse mogoče dlake!

 5. vlatka vlatka pravi:

  rado,

  saj veš, da jaz pojma nimam o politiki, vse kar vem, je to, kar “vidim”, a nič bat za Rupla. Ima že nekje dogovorjen stolček, bez skrbi. :D

 6. majmaj pravi:

  Život je lijep dok sunce sija nama život je ljep dok cvate jorgovan

  ha ha ha

  Lep pozdrav Rado!

 7. Mare pravi:

  Komaj smo se znebili Janše, zdaj nam pa Pahor živce kravžlja.

  Kdaj za hudiča bomo dobili pravega premierja?

 8. Lutalica Lutalica pravi:

  Hvala za vas komentar lep pozdrav in mej se naprej :)

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !