Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Premier Pahor, ustavite se vendar!

Objavil Rado, dne 31.01.2009

Predvčerajšnjim smo slišali,

da je po premierovem mnenju naš pogajalec dr. Pogačnik preveč plačan za svoje delo.  Gospod premier, ustavite se vendar malo in razmislite. S čim se je ukvarjal dr.  Pogačnik? Kako neprecenljivo je pomembna ugodna rešitev mejnega spora?

Zdaj se pa premier, ukvarjate s višino njegovega honorarja?   Prvo, kar bi se morali vprašati premier Pahor, ali je dr. Pogačnik dobro delal, ali je ustrezno vodil komislijo, ali so njegovi izsledki strokovni in ugodni za Slovenijo?   To so prava vprašanja! Kajti, če je dr. Pogačnik dobro delal, potem bodo rezultati (tudi) njegovega dela in njegovega vodenja prinesli Sloveniji neprecenljive koristi. Koristi, ki  so tolikšne, da jih je denarno nemogoče ovrednotiti.   

Premierovo vtikovanje je Pogačnikov honorar nam zbuja strah. Premier Pahor ni sposoben artikulirati prioritet.  Slovenski interes do  ugodne razrešitve mejnega spora s Hrvaško je neprimerljivo daleč pred višino njegovega honorarja.

Ali v SD- ju ni nikogar, ki bi bil blizu premieru in ki bi ga opozoril na kardinalne napake?  Kakšna “čud” obvladuje Pahorja? Trebanjci s čim vas je utišal tajnik socialnih demokratov Uroš Jauševec?  Kaj pa drugi območni odbori, kako daleč boste spustili brezglavega Pahorja, preden boste ugotovili, kam vas pelje?

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Premier Pahor, ustavite se vendar!”

 1. peter pravi:

  Ko je g. Pahor razglasil, da bo sam plačeval kavo sebi in svojim gostom, sta se mi pokazali dve možnosti:
  1. G. Pahor smatra nas državljane za tako preproste, da bomo verjeli, da bo s tem šparanjem pri kavicah rešil krizo

  ali, kar je pa mnogo huje in se sklada z zgornjim razmišljanjem

  2. miselni domet g. Pahorja seže samo do nivoja plačevanja kave

  Pozdrav

 2. Rado Rado pravi:

  Peter,
  prepričanja sem, da Pahorja ne velja kritizirati vsevprek!

  Simbolno plačevanje drobne reprezentance iz lastnega žepa samo po sebi ne bo prineslo kaj bistvenega v državni proračun. Velja pa to drobno gesto jemati, kot vzorec obnašanja. Tako na eni strani vsakega državnega uradnika, kot tudi v opomnik nam navadnim državljanom.

  Vsi skupaj pa lahko vzpodbudimo zagon in sprožimo vsesplošno varčevanje. Kot vidiš je plaz varčevanja že krenil. Vsepovsod se že nižajo previsoke nagrade članom nadzornih svetov, menagerjev.

  Smisel mojega prispevka je le, da je treba pri varčevanju poznati mero. Ta mera je bila v primeru kritike Pogačnikovega honorarja, nedvomno prekoračena. Interes države za dostop do odprtega morja, se ne more meriti z 9000 evri mesečnega honorarja!
  Tu je point Peter.

 3. Branč pravi:

  Mislim da pri Pahorju ne gre za igranje skromnosti, ampak za stil – najbolj srečen je v fičeku. Stil ima tudi pri oblačenju (tu pa ni več skromen..). In ne da je nesposoben, le vpliva nima na aparat, ki ga vodi. Sicer se bo pa to videlo pri glasovanju za zaključni račun 07, katerega je že napovedal, da ga “bodo” podprli.
  Za Pogačarja pa dvomim, da mu je šlo “sponašanje” v nos, bolj se mi zdi, da ga je počasno vretje dogodkov poteralo.

 4. Denis P. pravi:

  / Kaj pa drugi območni odbori, kako daleč boste spustili brezglavega Pahorja, preden boste ugotovili, kam vas pelje? /

  Kapo dol Rado. Ze več kot pred dvema letoma si pisal, da s Pahorjem nič ne bo.
  Zdaj pa imamo – trd pristanek!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !