Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

SDS-ove kosti za glodanje.

Objavil Rado, dne 24.10.2008

 

V svojem članku Maske padajo  je SDS vrgla svojim vernikom novo kost za glodanje.

 

Osnova za nedvomno tendenciozen članek je bil Türkov seznam povabljencev na banket s kraljico.

Moje mnenje je, da Türkov seznam zares nekoliko nenavaden, a kot predsednik ima gotovo diskrecijsko pravico, da povabi ljudi po svoji presoji. Jaz na njegovem mestu bi vsekakor povabil druge (po svoji presoji pač). Kdo drug zopet druge. Zato pri tem ne vidim problema. Ljudje smo si različni.

 

SDS seveda ima pravico, da izreka pripombe na Türkov seznam povabljencev. Nič ne rečem. Je pa gotovo tendenciozen tisti del članka, kjer omenja Ribičiča, pa pogovore o Titu.  Pa omenjanje Mao Ce Tunga. In Popita. Še posebej pa namigovanje, da je bil predsednik  vmešan v afero Patria in da se je s povabilom Cviklu zahvalil za njegovo vlogo v tej aferi. Ta je pa premočna. Bolna, bi rekel jaz.  Predsednik Türk se s kraljico ni pogovarjal o Mao Ce Tungu, niti o Titu in o komunizmu.  In ni nameraval povabiti Popita in Ribičiča.

Vsa ta imena in namigi zapisani v SDS-ovem članku, so imela zgolj vlogo “kuriti” čustva svojih vernikov. Z realno situacijo ob obisku kraljice niso imela nobene zveze.

Teorijo zarote torej SDS razširja celo na demokratično izvoljenega predsednika. A se bodo SDS-ovci pri svojih fantazijah sploh kdaj ustavili?  Je zanje zdaj ves svet komunistična zarota? 

 

 • Share/Bookmark

78 odgovorov v “SDS-ove kosti za glodanje.”

 1. bzzzbz pravi:

  Seveda, na to se spoznajo, saj so bili zraven – bili so celo ed tako pravovernimi, da so jih še komunisti sami izvrgli.
  Zato je sedaj to čista tragikomedija.

 2. Pris pravi:

  Takšen članek še za kakšno trobilo a la Ekspres ali Reporter ne bi bil primeren, kaj šele za uradno spletno stran neke politične stranke. Bom uporabil izraz, ki je zadnje čase zelo popularen: Prave surle!

  Dejstvo pa je, da se SDS zaveda, da večina njihovega volilnega telesa pada na tako podžiganje strasti. Nova vlada se še oblikovala ni, pa se je očitno že začela volilna kampanja.

  Pa da ne bo kdo mislil, da podpiram predsednikov seznam. Cvikl, Kocjančič ipd. tam niso imeli kaj početi. In SDS bi to lahko uradno komentirala na dosti bolj korekten način, očitno pa tega ne znajo.

 3. Rado Rado pravi:

  Pris.

  Tudi jaz sem v času pisanja bloga imel Cviklovo povabilo za nenavadno. No, vmes pa sem slišal Türkovo pojasnilo, da je bil Cvikl v eni delovni skupini, ki je nekaj delala za Angleže. Zato je imel sogovornike na angleški strani.

  Kocijančič je nedvomno nekdanji partijski funkcionar (tudi Kučan je bil), a tokrat je bil v vlogi predsednika olimpijskega komiteja. Ne moreš zanikati, da je to pomembna (nepolitična) funkcija.

 4. Pris pravi:

  Rado, mene to s Cviklom ne prepriča. Türk ni pojasnil nič konkretnega , zagotovo pa je marsikdo imel večje stike z Britanci. Roko na srce, če bi takšna pojasnila podal npr. Janša, bi ti že skakal v luft. ;)

  Recimo, da Kocijančič kot predsednik OK še nekako gre skozi, ampak kaj pa Kučan? Bivši bivši predsednik republike? Je to ob obisku kraljice v navadi tudi v drugih državah? Je npr. Roman Herzog (bivši bivši predsednik Nemčije) tudi povabljen, ko Betka zaide v Berlin?

 5. Branč pravi:

  danes (petek) vračam v žalsko knjižnico knjigo Houštapler (Todorovič), za katero je dolga čakalna vrsta (več kot dva meseca) in sem ti jo pripravljen prinesti v tvojo pisarno (Kaval), ker jo preprosto moraš prebrat!
  Potem boš razumel to rdečo kontinuteto od Stalina pa naprej..

 6. Rado Rado pravi:

  Pris!!??!!

  Ne morem se nehati čuditi tvojemu čudenju glede povabila Milanu Kučanu, s skoraj plebiscitarno večinsko podporo dvakratnemu slovenskemu predsedniku.
  Če koga, potem prav Kučana prvega na Türkov seznam!

  Branč,

  v mojo “pisarno” si seveda vabljen, a glede knjige bi bil zadoljen kar s tvojim izvlečkom.
  Zgodovinskih tem trenutno ne prebiram. Bolj me zanimajo bodočnost, ekologija in podobno. Komunizma pa pri nas tako več ni. /razen kolikor ga še prakticirajo s strankarsko disciplino v SDS-u/.

 7. Vanja pravi:

  Se strinjam, Rado. Samo dodala bi še, le zakaj panika okrog neke stare kraljice, saj vendar nismo njeni podaniki. Ne vem zakaj nismo zmožni malce več ponosa.

 8. milena pravi:

  kraljici je itak dol viselo, kdo je bil na večerji. Grem stavit, da je vse boraze, ki so se slinili okoli nje, že zdavnaj pozabila. In če bi jo kdo izmed nas vprašal, kdo že je predsednik Slovenije, močno dvomim, da bi vedela odgovoriti.
  Seznam pa je bil- žal- najbolj zanimiv nam, Slvoencem. Pa res ni bil bogcvedi kaj. Če se je nad njim zgražala celo B. Jaklinova, potem je res moral biti en navadn podn.

  žal pa dejstvo, da na seznamu ni bilo edinole snažilk iz Turkovega kabineta, ostaja….
  In njegova (ne)kritičnost, kdo je za take večerje primeren in kdo ne, me mičkeno (a ne preveč) skrbi….
  S tem pa še zdaleč nočem reči, da bi na njem morali biti taki ali drugačni politiki.

 9. Pris Pris pravi:

  Rado, okrog Kučana se je spletlo toliko mitov, da je že kar nagravžno.

  Tako kot t.i. desnica v vsem vidi Kučanovo zaroto, ga druga stran pretirano idolizira. Zame ni nič drugega, kot bivši bivši predsednik republike. Seveda si za svoje dosežke zasluži visoko spoštovanje, ampak formalno ni politična figura in nima nobene funkcije v nepolitičnih organizacijah.

 10. milena pravi:

  P.S.
  Kučan pa je za take večere glih tolk primeren kot če bi jaz morebitnega ex-soproga povabila na praznovanje Rd
  :-)
  Ta prav bolestna pokornost in vdanost Kučanu me spominja na primere sinčkov edinčkov, ki še pri 50-ih nosijo slinčke pa se smukajo okoli mamic.
  :-)

 11. GSH pravi:

  Milena, kaj pa če je vse res in sotudi Hajdrja esasiniral kumonisti? uF, morda pa je samo Kučan igral paintball?

 12. milena pravi:

  hehe, GSH, ko je člvoeku enkrat dano, da pokuka v zakulisje, se NIČEMER več ne čudi. Verjemi!
  Tako kot je v sexu- če sta oba *ZA* menda VSE dovoljeno, tako je tudi v politiki vse, ampak res VSE možno.
  kdo, za vraga, bi si sploh drznil misliti (primer), da sta bila onadva “tesna partnerja”?!
  Nihče!

  banalen primer: lani je neka oseba-njen primer sem dobro poznala-gladko izgubila neko premoženjsko tožbo. Vse je bilo videti regularno, te dni pa se je izkazalo, da so ključne osebe delovale z roko v roki in si potem izkupiček lepo razdelile.

 13. Rado Rado pravi:

  Moram priznati,

  da se kar zabavam ob komentarjih. Najprej o moralnem ogorčenju zoper Türka. ker se je drznil dotakniti kraljice,

  potem o “utemeljenih” kritikah zoper Türkov seznam povabljencev.

  Marsikdo hoče biti bolj papeški od papeža. Oziroma bolj svetovljanski od doktorja znanosti in profesorja prava, ter visokega funkcionarja v OZN, za katerim je nedvomno ogromno protokolarnih srečanj, kakor tudi večerij na najvišjem nivoju.
  Koliko od vas pišočih je vsaj enkrat obleklo frak? :-) In koliko vas je, ki zna uporabljati vso to množico jedilnega pribora pri pogrinku?
  Bi rekel, da zelo malo. Le na sezname se spoznate. To pa. :-)

  Toliko o kompetentnosti kritikov predsednikovega seznama.

 14. Vanja pravi:

  ja v sloveniji smo vsi kompetentni za vse. Zato je pa bil janša predsednik vlade.

 15. milena (mica) pravi:

  meni je vseeno za tisti dotik, pač- se je zgodil, pa kaj?!
  :-)
  Moram pa reči, da jedilni pribor obvlada, a so nekatere jedi, ki jih najraje jem s prsti: recimo orehov namaz je NAJBOLJŠI, če ga v skledi poližeš s prsti
  :-)
  Mogoče se sliši barbarsko, ampak….me prav malo briga

 16. GSH pravi:

  COnspiracy theory katero fura esDes jih ne bo daleč pripeljala. Oziroma jih je pripeljala tam kjer so.

 17. Pris Pris pravi:

  Rado, nočem se kregat o zadevi, ki je passe, ampak za komentiranje seznama povabljenih sem kompetenten toliko kot ti, ki praviš, da bi moral Kučan biti prvi na Türkovem seznamu. Ampak to sploh ni bistveno.

  Imam namreč občutek, da se bo Türk s pojasnjevanjem svojih izbrancev samo še bolj zapletal in s tem podaljšal zgodbo, ki bi se morala zaključiti najkasneje ob kraljičinem odhodu. Moral bi biti tiho in ignorirati ugibanja in kritike, navsezadnje gre za njegov diskrecijski izbor. Ker tole opravičevanje Cvikla s sodelovanjem v neki neimenovani delovni skupini ni vredno veličine človeka, ki ga je izrekel.

 18. Rado Rado pravi:

  Dobro Pris,
  ne bova se kregala. Zanima me pa, kaj vsebinskega imate (imaš) proti Cviklu?

  Strinjam se z mnogimi in s tabo Pris, da je Cvikl res “težak” pri komunikaciji z drugimi. Je pa hkrati tudi prav v špici po strokovnosti in načitanosti skupščinskih materialov. Ni ga bilo, ki bi bil bolje pripravljen na seje državnega zbora. Zaradi študija materialov je poslopje skupščine pogosto zapuščal ob desetih zvečer in še kasneje.

  Zato jaz na Cvikla ne gledam zgolj, kot na tečnobo, ampak tudi kot na delovnega in kompetentnega človeka. (Izgleda, da s predsednikom misliva enako :-) )

 19. mimoidocisklanca pravi:

  Strinjam se s teboj, ko opisuješ strategijo plavo-rumene stranke (o Titu, Mao Cetungu, o njihovem pretiravanju z Ribičičem itd.), vendar pač ne morem mimo tvojega mnenja ki si ga odebelil.

  Rado, pišeš: “Moje mnenje je, da Türkov seznam zares nekoliko nenavaden.”

  No tole si pa zelo omilil. :) vsaj zdi se mi. Zakaj? Ljudje ki so vabljeni na tovrstne “zadevšne” naj bi bili tja povabljeni po funkciji ali po nekih zaslugah.
  In s povabilom Cviklu – opraosti to res ni drugega kot drezanje v osje gnezdo – nenazadnje ne vem s čim si je Cvikl to zaslužil – in če ljudje ne vejo – ima možnost plavo-rumena struja namigniti da je bil povabljen zaradi njegovih zaslug pri Patriji. Imaš pa prav ko temu odgovoriš z “bolano” – ker to tudi je!

  Na koncu se sprašuješ ali bodo sploh kdaj nehali z hujskaštvom in zarotami v stilu: vsi so komunisti razen nas?

  Dvomim. Zakaj?

  - njihova načela in usmeritve niso daleč od 2 drugih strank katere se zavzemajo za skoraj enake stvari.

  In kako narediti razliko da bomo neumni prebivalci slovenije “spregledali”? Označit nekoga za “komunista”. Easy kot pasulj.

  In še nekaj… to bojo lahko delali v nedogled. Zakaj? Ker je bil njihov “zastavonoša” med glavnimi osamosvojitelji.

  …lep pozdrav na sleherni slovenski klanec…

 20. mimoidocisklanca pravi:

  …oprosti Rado še nekaj sem pozabil.

  pišeš: “Jaz na njegovem mestu bi vsekakor povabil druge (po svoji presoji pač)”

  S tem se ćisto ne strinjam. Predsednik rs bi moral imeti toliko načelnosti in objektivnega duha da bi pravilno poskušal izbrati goste – in Cvikl je totalna brca v temo.

 21. Rado Rado pravi:

  Čeprav razumem anonimnež Mimoidocisklanca,
  ti bolje od predsednika veš, kdo je primeren za banket in kdo ne.

  Hm, tega pa jaz ne verjamem. Če bi bil res takšna kapaciteta, potem ne bi bil anonimen.

  Potemtakem jemlješ predsedniku Türku mandat, da nas reprezentatira. Svobodnim volitvam navkljub.

  Jaz tvojega mennja ne delim in menim, da je Cvikl kljub vsemu kapaciteta (glej moj odgovor Prisu).

 22. Pris Pris pravi:

  Rado, za Cvikla nikjer nisem napisal, da je tečnoba, ali mu odrekal kompetenc. Osebno tudi nimam prav nič proti njemu. Ampak dejstvo je, da trenutno nima nobene funkcije, pa tudi zadnja štiri leta je bil le poslanec, eden od devetdesetih.

  Predsednikov izbor je v tem kontekstu vsekakor najmanj čuden in je bilo za pričakovati, da se bodo v zvezi s tem postavljala neprijetna vprašanja. Türk bi po moje moral biti tiho in se kot gostitelj kraljice sklicevati na svojo suverenost pri teh odločitvah, ne pa da zdaj medlo razlaga o nekih delovnih skupinah in se s tem še dodatno zapleta, ker – kot sem že povedal – to ne pritiče človeku njegove veličine.

 23. mimoidocisklanca pravi:

  Rado pozdravljen..

  pišeš: “Potemtakem jemlješ predsedniku Türku mandat, da nas reprezentatira. Svobodnim volitvam navkljub.”

  Mislim da ne. :) :) opredelil sem se do njegove izbire Cvikla – namreč kot vidim ti je tudi nekdo drug odgovoril, da nekako dvomi v Cvikla kot pravilno odločitev..

  pišeš: “svobodnim volitvam navkljub”…

  Poglej. Sem kar zadovoljen da imamo svobodne volitve, imamo pa tudi pravico do svobodnega izražanja mnenja :) :) In tuerk se mi je zdel in se mi še vedno zdi prava odločitev – kar pa ne pomeni da bom brezkompromisno odobril kot dobre vse njegove odločitve :) :)

  Ne boj se – ne jemljem mu mandata niti mu ga ne želim (čeprav sem anonimnež – upam da ne zameriš :) :) :) in če sam pogledam na to da sem našel “le” – pozitivno – namreč lahko bi jih bilo veliko več :) :)

  Glede mene pa ti povem da sam sebe ne vidim kot nobeno kapaciteto :) sem le omenil zakaj se mi g. Cvikel ni zdel najbolj bistra poteza s strani predsednika rs.

  :) :) brez zamere in lep pozdrav na sleherni slovenski klanec…

 24. mimoidocisklanca pravi:

  …oprosti še nekaj…

  U bistvu je žal tako: če pač cvikla ne bi bilo, bi pač modro-rumeni našli nekoga drugega… :) v to sem 100% prepričan.

 25. Branč pravi:

  Več kot polovica Velenja je zaposlenega v Gorenju, ki bo zaradi Patrie dobilo veliko dela in denarja. Ta Cvikl, ki je pa mimogrede iz Velenja, pa bi vse naredil, da Gorenje nebi dobilo tega posla. In tako je Cvikl v smrtni nevarnosti, če se sprehodi po sicer rdečem Velenju, aa-ha-haa :)

 26. vlatka vlatka pravi:

  Rado,

  a je bila pri nas na obisku kraljica? :D :D

  Pa je prinesla kaj svojega zlata?

  Mene pa zanima, kdaj bodo ljudje sploh normalni?

 27. Rado Rado pravi:

  Branč
  lepo, da misliš na zaposlene v šaleškem industrijskem bazenu.
  :-)
  Vprašaj se še samo, koliko bo to stalo vse slovenske davkoplačevalce?

  Natanko 21 milijonov evrov, kolikor nas bo projekt Patria stal več, zato ker smo posel sklenili preko posrednika.

  Vidiš Branč, zaradi tega, jaz ne delim tvojega navdušenja. Pa večina Slovencev najbrž tudi ne.

 28. Nevenka pravi:

  Zarotnik povsod vidi zarote.

 29. rubinstein pravi:

  Branč, jaz sem raje brez dela, kot da bi izdelovala orožje. Slovenija je sicer res majhna in posledično mora opravljati posle, kot da je predpražnik Evrope, a kakšna kriza je v Gorenju povzročila, da so se lotili takega posla, mi ni znano. Kot mi tudi ni znano, kdaj se gre država šverc in prevaža mimo mojega doma jedrske odpadke. Mogoče takrat, ko slabo spim. A to po 11/9 ne spada v slovensko-ameriške višje cilje. In hvala kraljici, da nas je počastila z obiskom. Vsaj njej je kaj mar za nas..

 30. Branč pravi:

  Rado, govoriš kot da je projekt nakupa vojaških vozil pričela zadja vlada. Ne, prejšnja (oz. skorajzdajšnja) si je biznis napeljevala na svoj mlin.

  Nima veze, Cvikl je v Velenju nepriljubljen in v nevarnosti, to je glavno! :)

 31. Branč pravi:

  rubinstein, (fuj)patetična pacifistka, ki boš v bodoči vojni raje gledala, kako padajo(mo), kot pa da bi se branila :)

  Smo predpražnik, če smo si pridobili posel? ejhata, ejhata,…

  Kriza, sramota in polom za Gorenje, da sodeluje v procesu izdelave orožja?? -pa ti si fukjena…

  Šverc jedrskega orožja? -paranoja? -tajnost je zaradi varnosti, prevoz pa zaradi eko-varnosti..

  se pa strinjam za hvalalepa kraljici, da nas je obiskala, smo imeli priložnost videti pravi obraz ataTurka.

 32. bleda senca od unga pravi:

  A AI TI TUDI SDS VERNIK, KO GLODAŠ NJIHOVO KOST?
  PADAŠ NA FINTE IN POTEM PIZDIŠ, NE DA BI VEDEL ,DA SI NA FINTO PADEL.

 33. Rado Rado pravi:

  Breda,
  dobrodošla na mojem blogu. Le oglasi se še kaj.

  Branč
  vsekakor drži, da je obvezo Natu, o nabavi oklepnikov sprejela že Ropova vlada. Škodljivo pogodbo (21 milijonov EUR preveč – za posrednike), pa je nedvomno podpisala Janševa vlada.

  21 milijonov zgolj za tvoje veselje Branč. Preveč, bi rekel!

 34. rubinstein pravi:

  Branč, že v miru na veliiiko kupujem, izbiram delo, gledam vaje in približno zvem, da me ogroža, kaj? Sam si odgovori, a meni se zdi da je tega vsak dan več in da smo pospešeno prisiljeni v vojaške aktivnosti v miru. Se sprašujem, do kje bo šlo to v prazno kurjenje energije. Meni je jasno, da vojna industrija živi od vojne in da se ta začne v “miru”.
  Nekateri posli so precej umazani in jih opravljajo mali ljudje in mali narodi. Čast Gorenja je pa stvar okusa. Kakšno pogrebno podjetje bi mene bolj zanimalo pri iskanju zaposlitve..ali krematorij, ne pa izdelovat orodje za ubijanje.
  Tajnost zaradi varnosti.. ma ne me nategovat. Sem hotela reči, da se po 11/9 vse lahko dela v imenu varnosti. Kdo je tu terorist in kaj vse smo prisiljeni požret? Od kdaj se po tvoje gre na vzhod tako da greš najprej malo na zahod, pa na jug, pa na sever in ko si na severnem tečaju seveda le še navzdol v Sibirijo. Sevanje JE bilo. In to kolikokrat?! Kdaj in kje (Cvikl, pomagaj!) ? to je šverc, ker početje ni transparentno in v nevednosti se ljudje pred nevarnostjo nismo umaknili. Da sem kot mula švercala kavbojke in kavo s prepustnico čez mejo, ni nič v primerjavi s tem. Pa še zelena luč je to za marsikakšno grdo početje. Če lahko take dela država v tajnosti, sosed pa da ne bi malo travce? Jaz ne zaupam več taki državi, da dela ljudem v prid in da je kao servis državljanov. Mojega interesa tu ni niti malo zraven, sem v to prisiljena in se mi ne zdi prav, pa če me Branč ti razumeš ali ne. Pravzaprav sem zaradi tega kar malo zaskrbljena in zamorjena. Kaj češ, tudi občutljive ženske teptamo to zemljo.

 35. Branč pravi:

  ja se opazi, da si zamorjena.. (šala) ampak, če mi rečejo, da so peljali jedrske odpadke v varno skladišče, ne vem, zakaj jim nebi verjel in na vse gledal kot zaroto in nateg?!? In zato je v tvojih očeh padla država? Počutiš se nategnjeno zaradi tega… Uhh

  In raje bi delala v krematoriju, kot pa v Gorenju. si prepričana? Si upaš to še enkrat ponoviti?

  V Gorenju bi v najhujšem primeru zagledala 105 mm breztrzajca, v krematoriju pa belo rakvico, dolgo zgolj 105 cm. Jaz sem videl oboje, zato me nisi prepričala.

  Lp

 36. Branč pravi:

  Rado,
  hvalabogu je Cvikl, ki ostaja pozno v noč v parlamentu (ker prej ne skapira..) rešil Slovenijo..

  Kaj je zdaj, ali bo Lobnikar minister, ali ne?
  Boš dal za pijačo, če bo?

 37. Rado Rado pravi:

  Menda mu ja ta pajac Erjavčev ne bo speljal notranjega ministrstva?

  Se zna zgodit, da bo Kahel policajem skenslal opremo in plače, da bo le imel za svoje upokojence.

  ;-) Potem je že bolje, da dobimo Mateta nazaj.

 38. bleda senca od unga pravi:

  Naključje me je mimo prineslo, to je to, morda se še kaj oglasim.
  Mi je namreć zanimivo, kako zelo se ukvarjate vsi skupaj s tem pismom SDS – le čemu in zakaj???
  Ampak konstruktiven človek naj se ukvarja s konstruktivnimi zadevami.

 39. Rado Rado pravi:

  Ljubi bog, Breda.
  S čim pa naj se ukvarjamo, če ne s kostmi, ki nam jih ponuja največja opozicijska stranka???

  Namreč SDS je že krepko v opoziciji, nova vlada pa še ni formirana. Torej?!

  Mimogrede:
  Vedno bo zanimivo, kaj bo mislil in govoril Janša, saj navsezadnje ima za sabo skoraj 30% podporo. In to ne kogarkoli, ampak same jurišnike, same zveste borce, ki se ne sprašujejo, če je pametno to kar je rekel. Ampak gredo in se borijo za sveto stvar!

 40. Branč pravi:

  “….same jurišnike, same zveste borce, ki se ne sprašujejo, če je pametno to kar je rekel. Ampak gredo in se borijo za sveto stvar!…”

  Joj, kaj se ti je zapisalo :)

  No, tukaj je razlika! Člane SDS družijo neka točno določena načela in vrednote in člani ostanejo složni in zvesti tem načelom, tudi če izgubijo na volitvah. Pa poglej LDS, koritnike, kako so razpadli, ko so ostali brez korita. Kot “preklast” fižol, ko mu “preklo” odstraniš :) In tvoji Zaresovci so isti. Čez štiri leta jih ne bo več..

  Bredo si pa 10 : 0, bravo !

  Upam, da bo Lobnikarju uspelo, policija je potrebna popolne prenove, ki jo je obljubljal že Mate, pa so kljub temu ostali na nivoju statističnih birokratov.

 41. Igor Đukanović pravi:

  Da ne bomo naslednja štiri leta glodali še iraške kosti ;-)

  prosim za aktivno podporo boljšemu od obeh ameriških kandidatov:

  http://www.avaaz.org/en/for_all_of_us

  (Pravilno ste opazili. Poziv je naslovljen na vse nas.)

  P.S. Oprosti Rado, če se ti tole zdi smetenje, a jaz zelo brezobzirno agitiram za politične cilje, ki se mi zdijo pomembni.

  Best, igor

 42. Rado Rado pravi:

  Branč,

  zgoraj si govorih o vrednotah, ki jih SDS-ovci imate. Hm, tisto kar ti kažeš pa ni ravno plemenito. Iz tvojih gornjih postov je jasno razvidno, da ti je vseeno za 21 milijonov davkoplačevalskega denarja, le da je Cvikl osovražen v Velenju.
  Prooooosim?!?

  To, je to Branč. Tako, kot tebe žal doživljam vse druge SDS-ovce. Vojščake, ki se hrabro, a žal povsem nekritično borijo za . . .

 43. Branč pravi:

  Povzetek (sklep) iz radotovega dopisa:

  SDS-ovci se borijo hrabro, a žal povsem nekritično..

  rdečkarji se borijo ne-hrabro (beri pičkasto, nečastno oz. zahrbtno) vendar kritično..

  aha, razumem :)

 44. Igor Đukanović pravi:

  Ne, ne razumeš. Večina slovenskih “desničarjev” (mislim na vse desno od centra in ne na ekstrimeste) podpira ameriške demokrate. Tako tudi tebe prosim za podporo Obami na zgornjem linku.

  Ne nismo si popolni antipodi. Nekatere lastnosti imamo skupne. Še vedno pa drži, da Slovenija na desno nogo močno šepa. Ali in kdaj bomo dobili zdravo desno nogo, ne vem.

 45. Rado Rado pravi:

  Brane,

  razlika je predvsem v tem, da tebe članstvo (ali pripadnost) eni politični stranki povsem determinira, mene pač ne.
  Nisem vojščak nobene stranke.
  Jaz sem zbir (presežek :-) ) različnih življenskih, političnih in osebnih pogledov na svet. Pri odnosu do splava sem nedvomno desen, pri pogledu na NOB in na odnose s Hrvaško sem Jelinčičev, pri moji projekciji dobrega vladanja sem Zaresovec, pri pogledu na delitev profita sem SD-jev,
  pri pogledu na žensko kvoto pri vladanju sem brezrezervno Katarinin. ;-) ITD.

  Pravilno vprašanje je torej, kaj lahko različne stranke ponudijo mojemu vrednostnemu pogledu na svet.

 46. milena (mica) pravi:

  PS
  mene tudi nosi bolj v desno,a ljubim Obamo in upam, da bo izvoljen
  :-)
  Sem potemtakem nenormalna?
  :-)

 47. Rado Rado pravi:

  Najbrž ne Mica.

  Ta tvoja odločitev za Obamo nima političnih razlogov. Sem bral eno psihološko razpravo, kjer strokovnjak pojasnjuje, da je vzrok za takšne odločitve seksualne narave. Gre za žensko nepotešenost. Zato ženska sanja črnca (simbolna vloga), ker bi končno zares rada doživela eksplozijo strasti.

  Moram pa priznati, da kasneje, ko sem se podrobneje zanimal v strokovnih krogih, nisem našel nobene potrditve za takšno tezo.

  Tako, da sem zdaj tudi jaz nepotešen (seveda zgolj v smislu lastne vedoželjnosti)

 48. milena (mica) pravi:

  hahaha,Rado,hm….temnopolti moški me privlačijo zlasti po tem, koliko imajo v (zgornji) glavi
  :-)

  Kar se pa nepotešenosti tiče, je pa res hudič….Z njo imam nenehne težave, ker imam kar naprej občutek, da bi rada vedela več
  :-)

  :-)

 49. Igor Đukanović pravi:

  Ja, Rado, poznam ženske, ki sanjajo o črncih. (Poznam tudi takšne, ki ne rabijo sanjati, ker jih imajo. ;-) )

  Vseeno pa mislim, da je Slovenija levo od ZDA in tako pri nas večji del zmerne desnice naravno podpira Obamo. Nasploh bi svet izvolil Obamo. In tudi po številnih drugih državah bi svet izločil lokalne nacionaliste a la Berlusconi in izvolil uporabnejšo varianto. Za Italijane, za naše zamejce, za Evropo in za vse. Le lokalno lahko izgleda, da je optimum nekje drugje. Kot nekaterim Američanom izgleda, da je optimum v bolj sebični (beri republikanski) varianti.

 50. Rado Rado pravi:

  Igor.
  Seveda tudi jaz podpiram Obamo (v odsotnosti Clintonove – se razume).

  Mica,
  če si Zares vedoželjna, potem moraš nehati razmišljati skozi dogme***, ki jih nekatere bolj, nekatere manj, vsiljujejo politične stranke.

  Pripravljena moraš biti, sprejeti neprijetno dejstvo, tudi če gre za tvojega najpriljubljenejšega politika.
  Če si takšna, potem si zrela.
  (in zrele imamo radi).

  ***
  Skupek nepreverljivih resnic.

 51. milena (mica) pravi:

  Tudi jaz ljubim zrele moške…a žal..smrk…smrk…
  :-)

 52. Rado Rado pravi:

  . . . a ža so vsi zreli moški na levici. Teh pa ne smeš imeti rada.
  Razumem.
  Tragedija zate.

 53. Igor Đukanović pravi:

  :-)

 54. Branč pravi:

  Igorjeva logika: če si desen, potem ne razumeš!
  Kolikor sem spremljal amije, bi glas dal res Obami, pa čeprav me tukaj deklarirate za desnega. Desen sem samo toliko, kolikor je v meni mržnje do komunizma (torej veliko) ;)

  Igor, na tvojem ponujenem linku sem našel rubriko “donacije” in takoj v strahu zaprl stran…

  Rado, (in tvoje slinjenje do Mice..) odpri raje rubriko o (ne)potešenosti – to bolj obvladaš ;)

 55. rubinstein pravi:

  Branč, ti ne razumeš nekoga le zato, ker slabo poslušaš (bereš). Tudi moj zapis si interpretiral tako, kot jaz niti najmanj nisem mislila oz. sem govorila o drugih stvareh. npr. Pišeš o cilju, jaz o poti prevoza. Nateg in padec ni, ker ne bi verjela, da so varno skladiščene, ampak naknadno sporočilo o nujni tajnosti operacije. Tudi se nisi potrudil, da bi razumel (in ne le prav prebral) primerjave med delom z mrtvimi in delom, katerega cilj je žive(point!!) spremenit v mrtve. Mogoče sem res malo pretiravala s karikiranjem. Moja zagrenjenost pa..če naj verjamem dr. Duhovniku, je v Sloveniji že 10.000 delovnih mest namenjenih vojaški industriji (v Piramidi). To pa me res skrbi in žalosti.
  Mogoče se desno-levi ne razumemo, ker se sploh nočemo sporazumet, o kateri stvari točno govorimo. Če bi tu bolj točno definirali stvari, bi bila stališča o marsikateri stvari skoraj enaka. Tako je brezveze govorit nekaj na splošno o komunizmu, ki praviš, da ga mrziš. Je bil poskus kako živeti, v nečem slab, v nečem dober. Tudi kapitalizem ni le dober, zato pa se trenutno Marx menda spet na veliko prodaja. Noben sistem ni idealen, lahko pa se mu, če smo pošteni do sebe, drugih ljudi in narave, in nismo le egoistične barabe, približamo (prijazno in nenasilno..). Branč, ko greva k zobozdravniku ali ko plačujeva položnice se gotovo strinjava v vsem..
  p.s. Radotu: Saj vem, da smetim, a imam dialog prav tu. Hvala.

 56. Igor Đukanović pravi:

  Branč, besedo komunizem jaz uporabljam v tistem pomenu, kot ga je definiral Marx. Ti jo uporabljaš za nekaj drugega… Podobno jaz besedo katolik ne uporabljam v pomenu, ki si ga ti vajen z verouka. Tako da neki šumi v komunikaciji gotovo so.

  Pri Obami pa jih ne bi smelo biti. Avaaz seveda nekdo mora finansirati. Po moji oceni organizacijo finansira kakšen odstotek ali dva vseh tistih, ki podpisujemo peticije. Prav je pa, da s popolno transparentnostjo pokažejo, da jih ne finansira kakšen lobi, pač pa pristaši. Torej nikakor ti nisem pod nos potisnil puščice pač pa le v podpis ponudil peticijo. A že, če si si pogledal priložen filmček, je moj namen bil dosežen.

  Lep pozdrav s štajerskega konca in lep sončen dan še naprej, igor

 57. Branč pravi:

  rubinstein,
  priznam, da sem provociral. Si mi tako lepo odgovorila (in nič “kurcala”, -tega na Radotovem blogu nisem vajen..), da sem kar zardel. Iz tvojega pisanja je razbrati, da si široko eko-ozaveščena in plemenita. Vendar sem posumil na zaroto (Radotovo), ker si mi omenjala krematorij, s katerim sem nekako povezan (nisem pogrebnik, nič bat.. ;) )

  Lepo te je brati, še se kaj oglasi, sem prepričan, da Rado (pfej) ni mnenja, da smetiš..

 58. Branč pravi:

  Igrigor,
  sem vohljal za tabo in zgrožen opazil, da sem obkrožen z zaresovci (jaomene).

  Klikal pa za Obamo nisem, ker sem prepričan, da nebi imelo popolnoma nobenega smisla in vpliva, precej možnosti pa za kakšen virus-comeback.

  Imaš ti kaj podatkov, če gre štajerc Lobnikar v finale ? :)

 59. Igor Đukanović pravi:

  Ha ha. Avaaz je organizacija podobne razsežnosti kot Greenpeace. A se tudi od njih bojiš dobiti virus? Kaj pa Radotovem blogu? In mojem?

  Glede Lobnikarja pa ne vem. Hm, tudi, če bi vedel, a misliš, da bi tebi zaupal preden novica gre v medije?

 60. kinkitone kinkitone pravi:

  Jaz sem za naše.

 61. Igor Đukanović pravi:

  P.S. Na internetu zaleže bolj, kot če poveš za svojim stalnim šankom, tako da …

 62. Igor Đukanović pravi:

  O Tone. Lahko link za naše prilepim še pri tebi?

  Ne hecam se. Resno agitiram. :-)

 63. Igor Đukanović pravi:

  Se opravičujem za typo. Rado, te lahko prosim, da popraviš napako v imenu. To je preveč nevljudno, da bi zadoščalo opravičilo.

 64. Branč pravi:

  Ne se delat norce Igor, virus lahko danes dobiš že od najbolj pridne tercialke..

  Rado (pfej rdečkar) se je pred leti po športu družil z Lobnikarjem, vprašaj njega, sigurno ve :)

 65. Igor Đukanović pravi:

  Zakaj ga sam ne vprašaš? Jaz vodstvu stranke zaupam in mi ni težko počakati šr kakšen dan, da novice postanejo uradne.

 66. Branč pravi:

  Če bi to jaz izjavil, bi Rado takoj prijavil: da sem povsem determiniran strankin vojščak, ki slepo in nekritično zaupa vodstvu stranke.. bla, bla,…
  toliko o Radotovih dvojnih merilih :)

  Če bo Lobnikar prvi palicaj, bom vzel dopust in šel v arhiv iskati fotke, za katere bodo npr. v Reporterju debelo plačali :) :)
  Namreč nekaj časa se je Lobnikar v času šolanja v Tacnu (kariera a la bavčaritate..press..) ukvarjal z borilnim športom v domačem kraju in kot redar pretepal (kdo mu bi to pripisal :) ) huligane na rock koncertih, kjer se je tako vživel, da so ga kolegi morali miriti :)
  Zato dajem glas zanj, čeprav Zaresovce družijo le neki točno določeni interesi (uveljavljanje želja F-21) in nič drugega.

  Poleg slik bom ponovno vživel zgodbo iz osamosvojitvene vojne, kjer se ga je prijel vzdevek “krisnička” in sploh bom malo ponagajal, ker mi je to v krvi ;)

 67. Rado Rado pravi:

  rdéčkar -ja m (ẹ̑) slabš. 1. komunist, levičar: organizacijo vodijo rdečkarji; postati rdečkar / gozd je bil poln rdečkarjev partizanov 2. Indijanec: belci in rdečkarji
  ===================
  Definicija “rdečkarja” z ničemer ne odslikava realne situacije v večstrankarski demokraciji. Uporaba zmerljivke, “rdečkar” zgolj edino pribežališče militantnih desničarjev v boju proti pravičnejši delitvi profita. Z diskreditacijo osebe se pravzaprav želijo izogniti vsebinskemu dialogu.

  Ne razmišljaj Branč, kaj bi jaz rekel. To bom že sam. Ti raje razmišljaj o tem, da ne boš izvrgel preveč neumnosti. Saj veš, zapisano ostane.

 68. Rado Rado pravi:

  “Če bi to jaz izjavil, bi Rado takoj prijavil: da sem povsem determiniran strankin vojščak, ki slepo in nekritično zaupa vodstvu stranke.. bla, bla,…
  toliko o Radotovih dvojnih merilih.”

  Nimam dvojnih meril Branč.

  Izjavljam:
  “Vse kaže, da je tudi Igor strankin vojščak.” :-)

  zufrieden?

 69. Branč pravi:

  Hvala za slovarsko razlago. Prej sem mislil, da si rdečkar, sedaj to vem ;)

  Kvota izrečenih neumnosti je pa pri meni na takšnem nivoju, da te verjetno nikoli ne bom dohitel…

  Zufrieden.

 70. Rado Rado pravi:

  Besedna igra se ti je dobro izšla. Še meni je všeč. :-)

  Žebljice na glavico pa vseeno nisi zadel. Na račun ene duhovitosti se moreš izvleči v celoti.

 71. rubinstein pravi:

  Branč, to je pa dvakrat za zalit: prvič, ker imaš smisel za humor in nisi glup, kot se mi je najprej zdelo, tako se še kdaj o priliki slišiva, in drugič, če si opazil, da sem bolj redko na netu, sem danes kupila svoj prvi računalnik, (acer aspire one, ki dela super), pa se počasi malo bolj aktiviram in vsaj malo napolnim svoj blog. LP vsem.

 72. Branč pravi:

  a groziš rubinstein? (z novim PC-jem..).

  glup? Prva misel, – najboljša misel :)

  In če še nisi opazila, to ni blog, to je zbirališče privržencev internacionale 21. stoletja! jaz pa malo drezam…

 73. rubinstein pravi:

  Saj tud jaz nisem glupa, če ne razumem tvojega slenga, Branč, le naivna in nedolžna. :)

 74. Branč pravi:

  zdaj nam pa samo še zaupaj naslov svojega bloga (če upaš..), pa boš videla hudiča
  ;)

 75. rubinstein pravi:

  Seveda si upam, a si mislil, da bom zardela in prestrašena zbežala? Samo počakaj, da zaviham rokave in se ga lotim, bloga seveda.

 76. Igor Đukanović pravi:

  Branč, ne skrivam, da sem strankin vojščak. Vseeno pa me zanima, kdaj so me to sprejeli še v F21. (Preberi, kaj si napisal… ;-) )

  Reporter pa bo kmalu bankrotiral. Ko ga bodo prvi tožili za neslanosti, ki jih nabija. Zlasti pa upam, da bo kdo že končno tožil oba predvolilna brezplačnika. Ker, kar je preveč, je preveč.

 77. Branč pravi:

  Kučanovega klana F21, ki ga vodi mentor tvojega liderja Golobiča, ne bom komentiral, ker točno veš, kaj sem hotel povedat.

  Reporter bi moral ostati radi pluralizma, sploh od medijskega lastniškega apetita pivovarjev dalje.
  Kar pa se tiče omenjenega brezplačnika, ja ta je bila pa res huda. Ko so se desni razumniki pobunili, da je tovrstno nagravžrumeno pisanje pod nivojem, je prišlo pojasnilo: del bralcev z najnižjim IQ-jem in popolno politično nerazsojo, ter nepoznavanjem socialno-zgodovinskih osnov tradicionalno voli levičarje, kontaminirane od pionirskih čepic in zastavic dalje in zato je nekako potrebno v predvolilnem času poskrbeti tudi za njih… :)
  In če si ti to bral, potem nevem kaj naj rečem… aa-ha-ha..
  ali drugače povedano: ti cajtngi (Rado je že imel razprave na to temo) povedo čisto resnico na način, ki ga razume tudi idiot :)
  simplkupasul

  Sicer pa moram povedat, da se ne tebe Igor in ne Radota ne bojim več, ker sem slišal, da vajinega Lobnikarja menja Kahl :) in vama zato kažem “zjale” bll-bll…

 78. Igor Đukanović pravi:

  Praviš, Reporter naj ostane zaradi pluralizma. Kaj pa Slobo? Po tej logiki tudi. Zaradi pluralizma idiotizma…

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !