Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Angleška kraljica v Sloveniji – veliko forme, zelo malo vsebine

Objavil Rado, dne 22.10.2008

Če izvzamemo učinke prepoznavne blagovne znamke “angleška kraljica” in posledično mogoč priliv turistov iz Commonwealth-a, je obisk angleške kraljice v Sloveniji spomenik “niču”.

Slovenci množično in zavzeto “sodelujemo” pri predstavitvi strogih protokolarnih zahtev angleškega dvora in z neznosno lahkostjo pozabljamo na pomanjkanje vsebine obiska.  Osredotočamo se na dolžino repkov na fraku ter razmišljamo o še dovoljenem dekolteju. Jedilnik in seznam povabljencev je tema, ki buri naše duhove. In sedežni red na banketu. Kdo bo sedel najbližje njenemu kraljevskemu visočanstvu?

Z radostjo v srcu gostimo angleško kraljico in se pridružujemo Angležem pri njihovi nostalgiji za že davnaj preminulim imperijem.  Gostitelj, naš predsednik Tűrk in angleška kraljica bosta spregovorila o “globokih filozofskih vprašanjih”.  Z rahlim priklonom, ali z majhnim priklekom, kadar gre za ženske, bomo izrazili spoštovanje, če nas bo kraljica poiskala s pogledom.

Naj parafraziram “velikega maga” iz Murgelj: “Ja, danes so dovoljene sanje, jutri pa je nov dan”.  Povprečni Slovenci se bomo že jutri vrnili k vsakdanjemu problemu, kako zagotoviti denar za položnice, ekologi se bodo vrnili k reševanju okoljskih težav, makroekonomisti pa k sanaciji velike svetovne finančne krize, kot posledice podivjanega finančnega liberalizma.

Sanjajmo torej vsaj še en dan.

 • Share/Bookmark

6 odgovorov v “Angleška kraljica v Sloveniji – veliko forme, zelo malo vsebine”

 1. Žogca pravi:

  Meni se sicer zdi povsem luštno, da je prišla, res. Čeprav je nisem šla gledat. Malo pa me je res zmotilo vse to prerekanje o tem, kdo si zasluži na večerjo in kdo ne.

 2. Pa dobr... pravi:

  …kaj točno bi lahko bila vsebina tega? Pač je prišla. Kul.

 3. Luka pravi:

  jAP.

 4. Branč pravi:

  meni bo pa v spominu ostala prikupna in do potankosti popedenana Urška jebačovnik, s svojo kraljevsko obleko. Pa tisti fris Kocjančičev tudi ni tja pasal…

 5. majmaj pravi:

  Rado!
  Se že veselim obiska Angležev, Indijcev, Pakistancev, Kanadčanov in Avstralcev. Mogoče bo med njimi kakšen za možitev goden! In me popeljal v lepši svet :) )) Zato je zame pomemben samo tvoj prvi odstavek. Med ostalimi, ki so se grebli za stolčke na banketu, me nihče ne zanima konkretno :) )
  Uživaj! In napiši še kakšen zabaven blog na katerem se bo trlo komentarjev. Svet bo kar naenkrat lepši in tudi finančna kriza utegne pojenjati.

 6. eva pravi:

  pa ka ste vsi vi tu tak brezvezni!hjoj sj pa nism otrok pa upam da vi tuji ne!hehe!caoooooo

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !