Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Tukaj ni Slovenija, tukaj je Hrvaška,

Objavil Rado, dne 5.05.2008

je izjavil, hrvaški predsednik Mesić. In to ob tisti začasni kontrolni točki, ki so jo Hrvatje postavili v letu 1993 “zaradi turistične sezone”.

Ob tem je ravnodušnost in sprijaznenje z usodo prav neverjetna. In to pri večinskem delu politike, kakor tudi pri ljudstvu samem (da o novinarjih ne govorim, glej Severjev uvodnik).  Mešić je za hrvaški radio poleg tega še dejal:

” da se mu zdi “čudno, ko nekdo na hrvaškem ozemlju piše ‘Tukaj je Slovenija’”. “Tukaj ni Slovenija, tukaj je Hrvaška,” je odgovoril Mesić na novinarsko vprašanje o napisu Joška Jorasa “Tudi tukaj je Slovenija” na njegovi hiši ob mejnem prehodu Sečovlje.”

Ljudje, zbudite se. Tu ne gre več zgolj za toliko in toliko kvadratov zemlje, ki imajo zgolj neko tržno vrednost. Tu gre predvsem za trasiranje bodočih meddržavnih odnosov.  Slovenija bo desetletja dolgo potisnjena v defenzivo s strani hrvaške “državotvorne drže”.  In zapuščina, ki jo bomo dali svojim otrokom bo takšna, da bo Hrvaška zares pregledovala Slovenske ladje, če se bo z EU kdaj sfižilo. Ne slepimo se.  Hrvaška nas želi obvladovati!

Več o tem tu.

Za tiste bolj temeljite pa še tu in tu.

 • Share/Bookmark

6 odgovorov v “Tukaj ni Slovenija, tukaj je Hrvaška,”

 1. Samo pravi:

  Ko pa Hrvatom poveš malo bolj direktno in resnico pa dobiš naslednjo izjavo:

  http://www.slomedia.si/video/9c6fb5ba83c7a7ebea9

 2. bin pravi:

  Kaj ti ni jasno, Rado? :mrgreen:

  Vse skupaj je podobno razmerju med dvema bratoma, ki sta po (nenadni?)smrti staršev na tem, da si razdelita posestvo. Globalno se že morda sporazumeta o tem, kdo bo imel “levi”, kdo “desni” del. Kje točno je meja med obema deloma, pa imata vsak svoje mnenje, o katerem sta prepričana, da je “edino pravilno”. Za uveljavitev pravic na spornem delu, si medsebojno nastavljata zanke in prepreke, kakor komu uspeva.

  To je normalen odnos v današnjem času. Kdor je manj zvit in bolj pošten, tisti “potegne kratko”!

  Toda ta dva brata imata vsak svojo družino. Za katero morata poskrbeti, da se ji ne bodo krivice godile. Kadar je eden “izvisel”, bil nadigran od drugega, bi bilo prav, da svojim domačim to pove! Ne sme jim lagati, da še vedno obvlada situacijo, če to ni res. Priznati svoj (delni) poraz. Takega dejanja je zmožen samo dober, samozavesten gospodar. Tak, ki se ne boji “konkurence v družini”. (Tu se razmere v družini ali politiki bistveno razlikujejo!)

  Vse napisano velja za brata, gospodarja, ki želita pošteno voditi svoji družini naprej!

  Obstajajo pa tudi drugačni “bratje”! Taki, ki jim je prva skrb, kako se bodo sami lepo imeli, družina pa mora k temu v čim večji meri pripomoči. Takima bratoma lahko služi “sporni del” kot izgovor, vzrok za zahtevo, da je družina pohlevna, saj bi sicer poslabšala “pogajalske pozicije”, ki jih na svojih rednih srečanjih onadva tako vneto zastopata. Seveda ob dobrem kosilu in vrčku piva! :mrgreen:

  V katero skupino spadajo naši “družinski poglavarji”?

  Sicer pa ti, Rado nekoliko poznaš latinščino.?? Naši “ORGANI” trdijo, da ima Slovenija nad tem ozemljem “jurisdikcijo”! Da tako piše tudi v sporazumih. O tem, kdo ima “jurisfakcijo” se pa ni še nihče izjasnil. Pa bi se morali!!

 3. drmagnum drmagnum pravi:

  Ne vem, kdo nas ima za norce. Odgovorni pa ves čas trdijo, da se Hrvatom mudi in da ni nobenega razloga za strah ali bojazen, da bi nam kaj vzeli. Bo kar držalo. Vsak dan oznanjaj laž in čez čas postala bo resnica.

 4. nevenka nevenka pravi:

  Kadar Hrvati v zvezi z mejo začnejo govoriti o dolgovih Ljubljanske banke, mi je vse jasno.
  Saj ni, da se strinjam s potezo Ljubljanske banke. Ampak Hrvatom čisto vse prav pride, mi se pa pogajati ne znamo.

 5. bostjan pravi:

  oh saj tudi sami niso ravno angelčki – nuklearka za primer, precej večja zadeva je v ozadju da se tako klanjamo hrvatom, zakaj pa nimajo takih težav z bosanci in celo s srbi??

 6. Authentic Jerseys pravi:

  If you notice, the most sought after jerseys are the ones with the number of the sports super stars. Players who excel in their fields are idolized by many hence their jerseys are selling like hotcakes in the different jersey stores today.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !