Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Bložič 2007 – Na zabavi sem srečal Simono Rebolj

Objavil Rado, dne 18.12.2007

Simona Rebolj, citiram:

“Oh,  Rado škoda, ker ne zmoreš dojet, kaj je tvoj in ne moj problem. Da si se lotil celo na družabnem srečanju opletat z nekimi neargumentiranimi natolcevanji … res ne moreš doseči drugega, kot da se izkažeš za primitivca in frustriranca erste klase. Poskrbi za svoja jajca vsaj pol toliko kot jaz za svoje možgane in bolje se boš počutil. Predvsem pa … pusti me zavoljo svojega ljubega spokoja že na miru. Mesarija me pač ne zanima! Oprosti, oprosti, oprosti in … Adijo!”, konec citata.

Na Bložič sem prišel iz ene druge zabave, le za kratek čas, ker sem se obvezal sponzorirati darila. O tem sta pisala tako Buba Švabe, pa Človek. Spoznal sem same čudovite in odprte ljudi, kot Volka, Človeka, Fetalija, Jessy, Kandelo, Natašo, Katarino, Katjo, PiRomana, srečnega očka Makyja. Pa najbrž še koga. Ob odhodu sem na kratko, pred zunanjim šotorom, pozdravil še Simono in spregovoril z njo le par vljudnih besed.  Z nama sta bila še ta pevka Diona in njen spremljevalec. Pogovarjali smo se le na temo Dioninih promocijskih nastopov.

In to je bilo vse. Potem sem odšel. Prav nobenih vsebinskih pogovorov med nama ni bilo. Tako, da je bil Simonin zgoraj citirani komentar zame presenečenje.  Čista izmišljotina torej.

Vse kar imam reči Simoni je pregledno in je zapisano tu na Siolovih straneh.

Mi je pa to Simonino neženirano podtikanje dodalo poglavitni kamenček v mozaiku njene pojavnosti. Simona je žal obremenjena z dominiranjem. Vso njeno javno pojavljanje na blogu (blogih) je boj za prevlado nad drugimi. Najbrž tudi njeno življenje nasploh. Tudi družabno srečanje enakovrednih je izkoristila in izpostavila svoj kritičen odnos do vsega in do vsakega. Pač po načelu, če kritiziraš drugega, se postavljaš nad njega.  Večina prisotnih ni imela ambicije izkoriščati družabnega srečanja za svoje (javne) analize. Preprosto so se zabavali. In prav je tako. To je opazil  in omenil tudi Fetalij, citiram:

” tretjič… nisem si mislil, da bo kdo na žuru ocenjeval reakcije in ne vem kaj. tovrstne zadeve mi ne dišijo kaj preveč.”

in

 ” petič… heh, kdo sploh potrebuje razlage, ko vsa sklepanja, ki jih potrebujete, lahko vlečete vsi zase, brez da bi osebo, o kateri je govora, vprašali, zakaj, kaj, kako. “, konec citata

 Ponujam vam torej svojo (in Fetalijevo) izkušnjo s Simono. Morda bo komu od vas, ob morebitnih kontaktih z njo, prišla prav.

Ne le Bložič, tudi lep Božič vam vsem želim,

R.

 • Share/Bookmark

89 odgovorov v “Bložič 2007 – Na zabavi sem srečal Simono Rebolj”

 1. Jazzy Jazzy pravi:

  čaki, čaki… če prav štekam te je simonarebolj skurcala, čeprav se sploh ni pogovarjala s tabo.. mogoče pa te je s kom zamenjala :D

 2. Tjasa pravi:

  Sicer je ne poznam, lahko pa rečem, da imam težave z razgledom z njene točke – že od takrat, ko je samo komentirala pri MC-ju. In njen zapis o Bložiču se zdi žaljiv tudi za nekoga, ki – kot jaz – tam ni bil, ki (posledično) ni omenjen in ki z vsem skupaj sploh ni obremenjen. Dopuščam sicer možnost šuma zaradi pisane besede, ampak … no, sto ljudi sto čudi.

 3. anubis anubis pravi:

  Božič se piše z malo ;)

 4. maky maky pravi:

  rado ziher je bil nekdo, ki je nosil “tvoj” bađ okoli vratu in se izdajal zate…

  in ne, simone nisem spoznal ker nimam želje niti potrebe… se mi zdi da sem kar spoznal vse tiste, ki sem jih želel. tudi radota…

 5. nada pravi:

  Le zakaj si presenečen ?? povsem naravno je,če si človek ob vizuelnem kontaktu ni simpatičen, postane netoleranten ali celo agresiven.Jaz sem slišala od blogerja-obiskovalca pripombo za simonorebolj nekako takole…simpatična dama..dokler ust ne odpre.

 6. katarina katarina pravi:

  hehehe sem bla zraven ko si ji dal roko in prisežem, da ji nisi rekel nič drugega, kot da si jo pozdravil, ona pa je rekla, da dre ven na čik in pride nazaj, pa bosta kakšno rekla. in kaj? pol sploh nista nič rekla?

  no, meni, roko na srce, na kraj pameti ni padlo, da bi ji dala roko ali jo pozdravila ali se ji blagovoljila uradno predstavit. ni moj tip, nene. :) sem bila pa z natašo do konca (še katjo sem spoznala in se ji moral še opravičit za nekaj).

  škoda ker si tko hitro odpeketal, bi si imeli še kaj povedat. sicer pa …. vsaj nekdo, ki je tudi uradno opazil mojo prisotnost. :)

 7. Dajana Dajana pravi:

  Rado: Žal mi je, da nisem prišla. Malo sem se kujala, da to ni zame, da so sami petindvajsetletniki, potem pa je bilo že prepozno in premrzlo in pre… whatever.:(
  Katarina: Ti si tudi bila? Pa res te ni nihče omenjal in sem mislila, da te ni bilo. A si na kakšni slikci? Slikce, ki sem jih videla pri hadu in pri piromanu in še drugje, so fenomenalne.

 8. katarina katarina pravi:

  ne, jaz sem nevidna, moj ljubi pa je na eni sliki. :) tolk ,da vem, da sem bla res tam, ker on ne ni bil tam brez mene. :)

 9. Martin pravi:

  Oh, my, oh, my… kaj več ne spravim skupaj.

 10. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Rado, Rado … Lahko bi vsaj pojedel juho, ki si si jo skuhal in nehal zavajat s svojim zapisom ti. Razumem, da ti je pač samo spodletelo, ker si tako navajen udrihat čez mene in ti je malo žal, pa se raje ne bi spomnil, ampak tale zapis samo še pojača tvoj nekarakter, ker si preprosto zmišljuješ ti in celo name prelagaš laganje??? Škoda, škoda! Lahko bi izpadel frajer. Nad mano. Če bi se “spomnil” in zapisal tako, kot pač res misliš ali čutiš.

  Točno tako je bilo od začetka. Bila sem popolnoma prijazna s tabo in ti normalno korekten, ne glede na najine dispute, ker mi ni treba na družabnem srečanju nikakor poniževat ali kvarit vzdušje ljudem, s katerimi nimam mišljenjsko dobrega odnosa, kar pa tudi ne pomeni, da bi izigravala prijaznost in hlinila mnenje, ki ni naklonjeno. Skratka, lahko se imamo fajn, hkrati nam pa ni treba lagat, kako in kaj čutimo in mislimo v zvezi z nekom. To je moj moto. Tako sem pristopila tudi do tebe. In ja … točno na koncu, ko smo stali skupaj s simmom in Diono si se izkazal. Da ti osvežim spomin. Vse je bilo prijazno in naklonjeno, dokler me ni simm, ki me rad bere, torej se ne strinja ravno s tabo, vprašal, če pišem tako na šus direktno iz glave, brez kasnejšega oblikovanja. In ker ti seveda nisi mogel iz svoje kože, da ne bi izrazil togote, ker si začutil, da je nekomu v bližini moje pisanje všeč, si izrabil priliko in rekel takole v stilu: “Ja, ja … Simona piše direkt iz glave in se ji marsikaj zapisuje, v stilu tistega po Crnkovičevo, da veliko piše, pa malo misli. Pri tem si se s svojim nedirektnim begajočim pogledom izpod obrvi cinično hahljal.

  Ker je bil tvoj napad očiten in je pokvaril prijetno vzdušje, si povzročil, da nam je postalo neugodno, saj drugega pač ni moglo bit, kot da ti jaz kaj zabrusim nazaj in evo, imamo prepir.

  Takoj zatem si odšel. Se tega res ne spomniš???

  @nada:
  Nisi bila tam, zato drugega kot natolcevat ne moreš. Zelo dvomim, da ti je kdor koli od blogerjev, ki je z mano govoril, rekel kaj takega, da sem simpatična, dokler ust ne odprem. Namreč z vsemi, s katerimi sem govorila, sem komunicirala povsem prijazno … eni ženski, ki je bila precej prepirljivo razpoložena (pa ne zaradi mene, čeprav ji grem z blogov sigurno tudi jaz na živce), pa sem se celo izognila, ker se mi res ni ljubilo delat scen. Saj si lahko povemo vse in marsikaj itak vsak dan prek blogov. Meni osebno so blogerji izražali prej to, da si niso predstavljali, da sem tako prijazna in prijetna v klepetih. Zato menim, da si zmišljuješ, kar zelo paše sem, ali pa te je nalagal nekdo, ki z mano sploh ni spregovoril ali me pač kategorično za vsako ceno ne mara.

  @katarina:
  Dogodek, ki ga opisuje Rado, se ni zgodil takrat, ko si tudi ti sedela za mizo, kar bi ti lahko povedala zdrava pamet, saj takrat ni bilo nobene Dione in simma zraven. Jaz sem tebe hotela spoznat in sem te videla, samo hitela sem na cigaret z nekom, potem pa te nisem videla več. Nič hudega, če si tako na tri metre ocenila, da nisem tvoj tip, meni kaj takega ne uspeva tako na daljavo, pa bi mi bilo vseeno povsem v veselje tudi tebi strest roko in kakšno izmenjat, čeprav si drugačen tip ženske od mene.

 11. katarina katarina pravi:

  simona: nič bat, nisem tolk blond, da ne bi vedla, da rado ne opisuje tistih 20 sekund. :) in točno zaradi takih tvojih … da ne rečem kaj … mi je blo brezzveze s tabo se spoznat. sem se pa z radom in natašo in katjo.

 12. Rado Rado pravi:

  Vidim Simona,

  da ne poznaš prave Crnkovičeve izjave. On je nekoč dejal o svoji plodovitosti glede pisanja; da hitreje piše, kot pa misli. Ta njegova fraza je že “ponarodela”. Čudi me, da je še ne poznaš!? In pomeni vse kaj drugega, kot si interpretirala ti.

  Pravi ustvarjalci namreč pišejo direktno iz svojega nadjaza, tako rekoč na intinuitivni ravni, iz višje sfere zavesti in ne procesirajo vsake misli v centralnem živčnem sistemu* preden jo zapišejo.

  Enako velja za vrhunske ustvarjalce v vseh disciplinah. Tudi v športu. Ko si na najvišji ravni, črpaš iz globokih izkušenj in iz dolgoletnega vnosa znanja. Situacijo začutiš in že odreagiraš.

  In če naj bi jaz to zares dejal, potem bi ti s tem pravzaprav polaskal. In ti bi to morda lahko celo razumela, če ne bi bila značajsko toliko obremenjena z DOMINACIJO. (vedno in povsod).

  Še o moji domnevni togoti???
  Tudi tu si na veliko mahnila mimo.
  V mojem srcu je mir.
  Sem mojster borilnih veščin in eksplozivnost lastnih čustev povsem nadziram.

  Sicer pa velja, da človek najde tisto, kar nosi v sebi. Po odzivu sodeč, smo mnogi na bložiču našli prav prijetno druščino. Tudi jaz. In tudi o tebi nisem imel prav nobenega slabega vtisa. (vse do tvojega bloga).

  Lep pozdrav od Radota.

  *misliti = procesirati podatke v centralnem živčnem sistemu.

 13. Jazzy Jazzy pravi:

  jaz osebno z nobenim nisem preživela tolkio časa (če izvzamem sejdiko, lukota in ostale, ki jih poznam že več let) da bi lahko naredila globljo analizo, svaka čast tistim, ki to zmorejo in “vejo”, da se v ocenjevanju niso zmotili.. vso to spoznavanje je bilo za moje pojme le površinsko, z vsakim par prijaznih besed, pa še to ne z vsemi, ker več itak ni zneslo… noben me ni negativno presenetil, prej pozitivno. tako, da sama si ne bi nikoli dovolila, da na bazi 5minut pogovora z nekom naredim neko težk analizao, pa čeprav berem njegove bloge že več mesecev… isto je bilo na forumskih srečanjih, ki smo jih prakticirali več let, šele po določenem cajtu smo si ustvarili pravo sliko človeka in sem imela svojo sliko, kdo mi paše in kdo ne.. lahko mi se rado na prvo žogo zdi superduper, pa bom po parih srečanjih ugotovila da je za moje pojme totalen kreten.. ne moremo folk kr tko ocenjevat in analizirat na bazi petminutnega pogovora.. ne vem no.. sama nisem šla na bložič ocenjevat in iskat folku napake, hotela sem samo, da določeni blogi dobijo obraze.. vsaj tisti, ki jih redno prebiram ;)

 14. katarina katarina pravi:

  jazzy: jaz pa brez težav v prvih sekundah vidim ali mi kdo sede ali ne. poznam tudi občutek, ko nekoga po prvem pogledu organsko že ne prenesem. in ker poslušm intuicijo se tega držim.
  če mi nekdo takoj ne sede, mi nikoli ne bo. s tistimi, s katerimi se družim, da nimam smole. no, v bistvu sem se dvakrat do sedaj zafrknila, drugače pa ne. ne rabim večkratnih srečanj in pogovorov ob kavi, da vidim ali mi kdo sede ali ne.

 15. Jazzy Jazzy pravi:

  katarina moj post ni letel direkt nate.. ampak, če smo že pri tem, sem pa jaz tak človek, da ljudem dam priliko.. verjamem, da imaš veliko življenskih izkušenj in da ti to pomaga.. ampak vseeno, se mi zdi, da obstaja več faktorjev, kako se človek v določeni situaciji obnaša.. sodim sicer po sebi.. jaz sem nasplošno zelo komunikativna in hitro navežem stike, a se mi kdaj zgodi, da v kaki situaciji ful zablokiram..in ko doma razmišljam, si mislim, da nisem pokazala svojega pravega jaza.. in si želim drugo priliko, da pokažem, kakšna sem.. tako, da tudi sama štartam od tega… preden koga na prvo žogo ocenim…
  pa to kar sem napisala nima nobene povezave s tabo, jaz sem samo hotela povzet dogajanje po bložiču, ko se ocenjujemo na bazi “pozdrava” ker očitno se noben z nobenim ni ukvarajal cel večer.. krožili smo in se spoznavali…

 16. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Rado:
  Ccccccc … O, še kako poznam to Crnkovičevo izjavo in še kako vem, da je bila ravno ta izjava njemu neštetokrat v ciničnem podtonu uporabljena v škodo. S strani tistih, ki so ga ravno s to izjavo podjebavali, da piše gluposti, ker raje piše, kot misli. Nazadnje je to na primer v svoji kolumni proti Crniju uporabila Vesna Milek pred parimi meseci, kar sem jaz zasledila. Prepičana sem, da tudi ti veš, da je ta izjava že zdavnaj izgubila na pomenu, kakršnega opisuješ ti in obstaja samo še kot parodična zbadljivka na Crnijev račun s strani tistih, ki jim gre pač na jetra. In tudi v tvojem primeru je bila zadeva povedana nezmotljivo tako, kot sem razumela in nikakor pohvalno, kot celo zdaj repliciraš. Saj si vse skupaj še oplemenitil s podstavkom, da se mi veliko ZAPISUJE, brez da bi pomislila, kaj pišem. Za kar tudi vem, da veš, kako je daleč od resnice, ampak si pač zbadal. Konec koncev sem te zaradi tega tudi malo nadrla. Mislim, da sem rekla, ne mi zdej tuki težit s temi tvojimi kretenskimi. Se ti ni zdelo čudno, da se razburjam? Seveda ne, ker si vedel, zakaj.

  No, v vsakem primeru tega ne bom pogrevala naprej, ker mi je itak jasno, kam vodi pot s tvoje strani. In res … vse je okej … samo odzvala sem se pač in zdaj sem že pozabila.

  @katarina:
  No, meni je pa šele zdaj jasno, kako zelo si ne bi želela s tabo niti rokovat, če bi naletela nate. Da take stresaš!!! Res si blazna poznavalka ljudi, ja. Kar ostani v svoji družbi … he, he … Še veliko blogov o razočaranjih bomo lahko prebrali. Pa tako znaš ljudi precenit v prvih sekundah. Ajme.

 17. Branč pravi:

  Hu, zanimivo :) Volkeca si spoznal? Je huliganski navijač, ali dušica od človeka? ;) PiRoman je savinjčan? Simona je pa strupek kaj? (v mali flaški, kot forumska legenda Čukica z Mladine..) Rado kot mojstru borilnih veščin ti verjamem, da si prebral zapis iz Simonine aure, čeprav ni veliko govorila, si jo s tretjim očesom prečital, he,he,… res si simpatičen provokator.

 18. nada pravi:

  simonarebolj….si neprijetna oseba, ki sicira in analizira še zrak, ki ga človek vdihuje.Meni se pri 70 letih ni potrebno izmišljevat, me pa skrbi zate, ker si še tako mlada ženska a z dušo izkušene starke.Te ne žalim….samo smiliš se mi, ker je do tvoje starosti še dolga pot, ogromno besed in nešteto dokazovanj….za koga?

 19. katarina katarina pravi:

  to to, simona, daj pokaži zobe. zdaj moraš valjd pljunit, ker se nisem strinjala s tabo. sem te imela čas opazovat ko si stala pred mano in sem se te nagledala in ustvarila mnenje. :) ti te prilike pač nisi imela (da bi se mene nagledala ali da bi me opazovala). :)

  jazzy: jaz ne ocenjujem ljudi po besedah, ampak po mimiki obraza, telesa, gibih, kontaktu z očmi, pristopu … sploh ne po besedah …mah, ti niti ne znam razložit. ko sem videla natašo, ki jo je simona opisala kot citiram: /neprisrčno nemo razpoložena Nataša./ svase takoj ujeli in bili dve uri skupaj in bilo je super. rado naju je prišel pozdravit, pa katja, pa človek, pa vasija …

  eto, tko jaz ocenjujem ljudi.

 20. Rado Rado pravi:

  Dragi Branč.

  Prosim ne otežuj mi dela.

  Draga Simona.

  Kot sem že rekel:
  Vsak prepozna v ljudeh tisto kar že nosi v srcu. Eni so vseskozi kritični in vzvišeni do drugih, drugi zopet znajo biti pozitivni do soljudi in v njih videti tudi dobro.
  Nočem biti pameten za vse, zato se ne bom bodel s tabo. Prepuščam najinim bralcem, da sami presodijo kam sodi kdo.

  P.S.
  Če se pa že sprašuješ Simona, zakaj se vtikam vate, ti moram povedati, da zato ker se ne obnašaš pošteno. V ljudi si prav lahkotno izstrelila cel kup zmerljivk, sama pa “popizdiš” že ob napačno razumljeni prispodobi. Kaj sem vse bil, v enem samem stavku? “Primitivc in frustriranec erste klase”. Pa še jajca so sledila . . . . Je to kulturni dialog? Pa če vsaj malo pozabimo na kulturo. Je to vsaj recipročnost?

 21. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Branč:
  Hmmmm … me prav zanima ta čukica z Mladine … že dolgo nisem zavila tja pogledat. Lepo, da imajo eno čukico … he, he …

  @nada:
  Nekaterim sem prijetna, drugim ne, ker seciram in analiziram, ja. Kaj čmo! Saj ti tudi nisi meni prijetna in še marsikomu. Tako je to v življenju. Kar se tiče mlade ženske in starke … razumem, kaj misliš in ja, včasih se tudi jaz sprašujem, kako dooolga je še in kakšen smisel ima. Ampak samo kadar sem utrujena, bolna ali poklapana, sicer pa kakšnega večjega smisla, kot da analiziram ta lajf, nisem odkrila. Največji štos je pa v tem, da človek itak ne ve, zakaj igra tako vlogo, kot jo igra. Hočem povedat, da je bilo to jasno že, ko sem bila otrok in ni se dalo dosti pomagat … he, he … So se pa starši trudili, verjemi … ravno zato, da bi mi bilo lažje. Pa ni šlo.

  @katarina:
  Ne vem, v čem se tokrat nisi strinjala. V tem, da lahko oceniš človeka v parih sekundah na daljavo in imaš prav? Če to misliš, okej, se ne strinjam, ja … he, he …

  In seveda sem imela priliko tudi jaz tebe opazovat in celo govorit. Mislim, da sem bila edina od blogerjev, ki je na tisto okroglo mizo s Crnkovičem na knjižnem sejmu v CD. Torej sem te pol ure lahko v miru opazovala in poslušala.

 22. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Rado:
  V katere ljudi sem jaz izstrelila cel kup zmerljivk? Najdi vsaj eno zmerljivko, ki sem jo jaz izstrelila v kogar koli kar tako iz prve?

 23. Branč pravi:

  afna.simona
  Čukica nas je pred leti na mladininem forumu kar tako za šalo “kloftala” vse po vrsti, bila je skrajno neizprosna in nepremagljiva (kot ti) in počasi smo si sestavili mozaik: mala – opasna.. ;)

  @Rado
  naj ti ne otežujem dela? He,he, nimam ti niti namena pomagat… kar sam pojej ;) In kje je bil ta bloški žur? (za nas manj obveščene)

 24. katarina katarina pravi:

  simonarebolj: vem, da si bla tam. in spljuvala našo debato. imam podatek iz prve roke (tudi v pisni obliki), saj veš, s kom si se pogovarjala. no, z mano se nisi, ker sem bila v sašini in markovi zelo prijetni družbi.

 25. Branč pravi:

  pa še to: tudi Rado je bil včasih zelo aktiven v političnih debatah, vendar s Čukico se nista ravno bodla, ker sta sedela na istem vlaku, ki je vozil po “levem” tiru…

 26. milan pravi:

  Dobro je rekla moja prijateljica.
  Blogerji, otroški vrtec.
  Pa da mi kdo lopatke ne vzame.

 27. BLOGOSMETANA PARTY · Simona Rebolj pravi:

  [...] Tukaj je link do Radovega bloga, kjer se odziva na moj nezaslišan komentar o epilogu najinega srečanja. Se mi [...]

 28. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Branč:
  Ja, ja … haha … saj to sem si mislila. Ta levi tir pa ravno mene pri Radu najbolj mede. Razlogi, zaradi katerih midva ne voziva po istem tiru so se mi z njegove strani zdeli tako desni, da sem bila dolgo časa prepričana, da je totalno zabetoniran na bregu konzervativnosti. Na primer svobodno odločanje za ali proti britju pičk in cenzura prispevkov glede na slog izražanja. Nič kaj nazorsko levo mi ni deloval s pritožbami. Bloški žur je bil pa v Ljubljani v kavarni Sem. Tudi ti bi lahko prišel.

  @katarina:
  Ja, vem, s kom edinim sem se o tem pogovarjala, ampak ta je bil del tvoje prijetne družbe, ki jo omenjaš. Sicer sem pa svoje mnenje povedala že predhodno pod Crnijevo najavo. Ne vem kakšen pisni izkaz mojega mnenja neki imaš ti. Tabloidnost in publika knjižnega sejma se mi že v kali ni zdela najbolj posrečena poteza. Kako se je pa sama zadeva iztekla, itak sama veš. No, sklepam. Saša Gerčar je pač napisala, da se zaveda, kako bi se dalo iztisnit veliko več od pol urice tistega, s tem, da je bila na razpolago polna ura. Tvojega odmeva bilo ni. Mojega pa tudi ne, čeprav sem ga prej nameravala napisat, ampak sem si premislila, ker se mi za brezveze pljuvat res ne ljubi. Bilo je pač tako, kot je na tak način edino lahko bilo.

 29. katarina katarina pravi:

  simonarebolj:

  no, marko mi je poslal po mailu tvoj komentar. :) to je to.
  jaz nisem pričakovala nič, prav tako kot ne od bložiča. se pustim presenetit. večinoma.
  in tudi ne podajam svojih vtisov o takih stvareh, ker … jih itak podajajo drugi.

  in tako kot si rekla .. bilo je kot je bilo. posle je*** nema kajanja. :) ponavadi.

 30. vasijav pravi:

  huhuhuhu… kok zabavno vas je brat… bom se povedal jaz eno neutralno:

  rado – to, da provociras in nimas tehtnih argumentov itd. ti ne rabim razlagat… tako tudi neves na kateri strani stojis… pac – tvoja stran je tista na kateri trenutno stojis – ce bos rekel, da ni res – preberi se 1x tvoje izjave na mojem blogu glede avtorskih pravic in intelektualne lastnine za katero se ti gladko jebe…

  simona: huh… kar sem prebral pri teb, pa lahko samo recem: bolj nesramna od mene!
  to, da se spuscas na nivo razpordaje majck itd – wtf?! how low can you go?!

  in ce sem iskren… OBA STA DEBILNA IN ČE JE FUK TISTO KAR VAMA MAJNKA, SE PA ZMENTA!

 31. Branč pravi:

  Vasijav ??!? Da se tako nizko spravi blogovec? Spremenil si moje mnenje o blogovcih, imel sem vas za višji nivo…( o.k. so izjeme..)

 32. vasijav pravi:

  P.S.: BOLI ME! ;)

 33. Martin pravi:

  Največji fukfehtar slovenske blogoscene je odlično ocenil nastalo situacijo. Jasno, saj ve iz prve roke (poudarek je na “roke”). Bravo, Vasija Bolečinov.

 34. vasijav pravi:

  @martin: LOL – na naslednjem žuru bi lahko kakšno priznanje za “največjega fukfehtarja” podelili :D men se zdi FUNY ;)

  pa še kakšno priznanje za “najbolj zategnjeno pičko – blogersko limonco” :D hahahaha…. BOLEčČčČčČčČčČččČččINA!!!!!!

 35. katja pravi:

  vau, pa to je tko napeto, ko kaka slovenska nadaljevanka…na RTVSLO…ne vem, če ne bom kr animiranega filma na to temo nardila…uiuii… ;)

 36. dr. filomena dr. filomena pravi:

  Hej Rado, živjo! Tudi jaz sem s tabo spregovorila samo par vljudnostnih. Hm, naj mi domišljija zapolni vrzeli, da bom o tebi spisala kaj sočnega :twisted:

 37. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @katarina:
  No, saj … to je to. In ja, posle jebanja nema kajanja … haha …

  @Vasijav:
  Pojma nimam, kdo si, niti da si bil na Bložiču. Pisanje O razprodaji majčk ne pomeni nujno spuščanje na ta nivo. Seveda pa to bik v areni težko razume, ko se zaletava v rdečo krpo, ker je pač rdeča.

  Definitivno pa ne štekam, od kod ti ideja, da sem jaz na blogu Še Bolj nesramna od tebe!!! Ti sploh nesramen nisi! Sem kliknila na tvoj blog o Bložiču in videla predvsem priliznjenost, ugajanje, frajarjenje in … eno dobro kepo primitivizma. Oseba, ki se v tisti sceni, kjer je bilo na razpolago ogromno vidnih blogerjev in materiala za morebitno nesramnost, spravi izključno poniževat dober nastop glasbene skupine, ki se je prišla predstavit zastonj, izključno iz dobre volje in, žal, iz jalovega upanja, da bo znala večina blogerjev to spoštovat … no, pri taki osebi je zame nesramnost totalno nepomemben faktor, ker sem prebrala samo kopico primitivnih izpadov, s katerimi si nimam kaj pomagat, ker ne reflektira ničesar. Kaj si hotel s tistim povedat??? Da pevka nosi tangice? In v vsej svoji nesramnosti in pogumu si pustil blogerje pri miru??? … Ja, ja, ja … zdaj te imajo radi! Diona Dimm bendu se sigurno fučka za tvoje pisarije, niti ni del blogohobija, torej davaj!!! Pokaži, kako drzen in nesramen si. Sorči! Opazila sem vse prej kot to!

  @dr. filomena:
  Pusti domišljijo, raje napiši, kaj si res doživela in kako. Laži in sprenevedanja imamo pa res poln kufer. Za domišljijske spise pa ne potrebuješ Bložiča, niti Rada.

 38. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Uf, pa ne da ste se kregali tudi v živo. To pa je moralo biti zanimivo :)

 39. Rado Rado pravi:

  Nobenega kreganja ni bilo Iztok!
  To je bila le Simonina refleksija na najino srečanje.

  Name je namreč Simona naredila vtis. Prav prijetna ženska je.

  Sem ji že hotel izreči Nespodobno povabilo. (Zdaj vidim, da je dobro, da ga nisem izrekel. Najbrž bi me zatolkla, pa še cela blogosfera bi se mi smejala).

 40. vasijav pravi:

  Vasija,

  malo sem ti cenzuriral. V teh zadevah sem rahlo načelen.

  LP Rado

 41. vasijav pravi:

  Cenzurirano!
  Kot zgoraj.
  LP

 42. commonsense pravi:

  hehe, pa sem jaz mislil, da se midva z blitzem kregava :mrgreen:

 43. vasijav pravi:

  mah… rado tu ne gre za nacelnost ampak zua dejstvo, da si PICKICA! pa se to cenzuriraj ;)

  *** Ker gre za majhno, ti bom ta post pustil. (opomba, Rado).

 44. Branč pravi:

  Vasijav, a tisti, ki smo prerasli travo, otroški žargon in nizke serve, se moramo tudi smejati tvojemu pisanju? Si prepričan, da razumeš besedo “pičkica”?

 45. dr. filomena dr. filomena pravi:

  @Simona Rebolj: ah, to sem že storila… poglej moj blog, če te morda zanima.

 46. Vanja pravi:

  Na Simona zdaj pa imaš, zaradi tvojega ostrega jezika si izgubila šanso, da bi te Rado pofehtal za en fuk! Zagotovo z glavo udarjaš v zid- v besni nemoči. Upam, da se boš iz te izkušnje česa naučila za drugič, ker šansa zamujena ne vrne se nobena. Pa tako blizu si bila, da bi ga s kolenom v j…;-)

 47. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Uf, Rado moj, sem mislu, da sva midva s Simono najhujša sovražnika, pa vidim, da sva bila le igralca v otroškem peskovniku.

  Tole je tretja svetovna vojna.

  Rado, ne pusti se.

  Sem na tvoji strani v vsakem primeru :)

  In nikar ga ne lomi s seksom. Verjemi mi, da ne bi preživel :)

 48. kura pravi:

  Rado si pa pravi luzer da podpiraš Katarino. Ta baba piše in vse zmeša. Piše da bi bila slavna ampak je kura tristo na uro. Meni se gabi ker se dela norca ne samo iz sebe ampak tudi iz bednikov ki njene bloge komentirajo, In med njimi si tudi ti. Katarina je pa najbolj mizeren človek, ki razgalja svoje življenje v najbolj bedni luči in hkrati vpije kako super se ime. Preberi vse njeno sranje in se vprašaj kakšna je kot mati. Ima se za super mamo. Meni je super ko me razpizdijo takšni pizd…… Govna. Delajte kaj pametnega ne ma samo da javkate čez vlado, sistem etc…

 49. katarina katarina pravi:

  rado: daj mi naslov in I.P. od te kur, prosim. :) da mi bo to povedala v obraz, kar tukaj piše. me zanima, če ima tolk poguma.

 50. nevenka nevenka pravi:

  Hm, tako srečanje, Rado, bi mirne duše lahko preskočil. Ker je preveč neharmonično in očitno z velikim kulturnim primankljajem. Vulgariziranje česarkoli vedno izraža samo obup in nemoč. Samo ta dva rezultirata v jezi…In tega pa nekatere stvari enostavno niso vredne…

 51. Rado Rado pravi:

  Kura,
  zdi se, da si napačno interpretirala. Iz gornjih tekstov je lahko razvidno le, da Katarina podpira mene.

  Nevenka,
  tudi srečanje blogarjev je bil svet v malem. Vsega je bilo na pretek. Jaz ga vseeno ocenjujem pretežno pozitivno.

  Rad bi pa izpostavil eno negativno doživetje. To je pomanjkanje empatije nekaterih.

  Ko so lokal zaklenili, se je od nekod pojavilo vsaj 30 blogarjev s prižganimi cigareti.
  - Ni jih brigalo, da kajenje nezdravo tudi za druge.
  - Ni jih brigalo, da dim marsikomu smrdi in da se zaradi njega neprijetno počuti.
  - Ni jih brigalo, da se bo tvoja obleka navzela smrdečega vonja in da boš vonj nosil še kam dalje po Ljubljani.

  Ta zazrtost le v lastne užitke, ta egoizem, kot proizvod kapitalističnega družbenega reda, je grozljiv obet za prihodnost.

 52. nevenka nevenka pravi:

  S komentarjem sem mislila sem na tvoje srečanje s Simono.
  Za oba velja enak recept, pa bo.

  Kar se blogerjev tiče, je že lepo, da se snidejo. Tako kot si rekel, svet v malem. Zato je potrebno biti tudi malo politik.
  Ne gre drugače. Odstopanja od pričakovanj so povsod.Človek se mora naučiti sprejemati nekatere stvari, sicer se ima povsod bolj slabo.
  Zakon o kajenju se že bo izoblikoval tudi v praksi.Vsaj do neke mere bo počasi bolje kot je bilo. Tudi za kadilce.

 53. radovednez pravi:

  Fak, na kakšen nivo se je spustila blogerska “elita”.

  Kdo ma več prjatlov, čigav stil pisanja je komu všeč in komu ni všeč, da je drugemu ta stil pisanja všeč.

  Zmagali ste, ni kaj.

 54. radovednez pravi:

  “rado: daj mi naslov in I.P. od te kur, prosim. :) da mi bo to povedala v obraz, kar tukaj piše. me zanima, če ima tolk poguma.”

  Iz prebranega se mi zdi, da na Bložiču 90% udeležnih ni upalo nič povedat, a se je v njih nabralo ogromno “materiala”. Predvsem negativnega.

 55. radovednez pravi:

  @Katarina

  A bi se s kuro zlasali? :) To bi bilo nekaj za videt….

 56. katarina katarina pravi:

  ne, ne bi se. ker dvomim, da bi sploh upala stopit pred mene. :) taki se nikoli ne upajo soočit z mano, jih moram kar jaz soočit s sabo.

 57. nada pravi:

  OTROCI ! čas je da greste lulat pa roke in obraz umit !

 58. Vanja pravi:

  Katarina, ker si že kao stopila na Radotovo stran, bi te rada samo spomnila, da če bi bil svet narejen po njegovih merilih, bi ti kot žrtev posilstva končala v zaporu.

 59. Vanja pravi:

  In Reboljeva Simona bi zaradi tega zagnala celega hudiča.

 60. bin pravi:

  @nada

  Imajo zelo pomembno nalogo še pred seboj. Rešujejo svet! Pred hudobnimi!

  Samo še pol urice jim daj, prosim.

 61. commonsense pravi:

  nada- ko smo mi bili majhni smo poskušali tako lulat, da potem obraza ni bilo treba umivat.kako je to z otroci danes, pa ne vem :mrgreen:

 62. Vanja pravi:

  hahahahah commonsense-izbral si pravi nick.

 63. nada pravi:

  otroci …..obnašanje
  lulanje….. bremena
  roke umit….. pisanje
  obraz umit….. maska

  za konec pa…tisti ki zelo veliko pišete, tako hitite v svojem pripovedovanju, da sploh ne opazite kako ste kontradiktorni in ne načelni.Pa kaj res mislite da drugi ljudje ne živimo na istem planetu, da nismo doživeli vsega kar danes vi čutite, razmišljate, vidite….morda samo ne pišemo o tem… nismo agresivni…ošabni…naduti…
  morda res nismo superiorno inteligentni, imamo pa široko srce, ki izžareva toplino in svetlobo sonca.

 64. katarina katarina pravi:

  rado, hvala.

  vanja: kako stopila na radovo stran? sem samo povedala, kaj sem jaz videla. kako pa je bilo potem, ko sem jaz šla, pa ne vem. sem tudi to napisala. vem pa, da ima rado tople roke. :)

 65. commonsense pravi:

  eh, vanja, samo pozorno brati sem se naučil :)

 66. vlatka vlatka pravi:

  Rado,

  sem vedno vedela, da je Fetalij pameten moški.

  Simona se je daala tudi z mano. A je to druga plat medalje.

  Če ne naletiš na nasprotnika, veš, da je tvoj, moja misel, prav ta hip napisana :D :D

 67. vlatka vlatka pravi:

  rado,

  ups, sem padla v napačno debato :D :D

 68. nevenka nevenka pravi:

  Rado, tudi jaz ti želim srečen Božič in vse lepo v letu 2008.

  Nevenka

 69. Branč pravi:

  @ Nevenka, Blitzovemu ministru za verske zadeve, ki je v svojem programu odločno pokazal svoje stališče do cerkve in krščanstva nasploh, je voščiti Božič prava provokacija.. ;)

 70. nevenka nevenka pravi:

  Ne vem, če res. Tudi sama nisem vernik, ne zagovornik cerkve, tudi vsa krščanska miselnost mi ni po volji, a spoštujem praznik, ki mnogim ljudem veliko pomeni, in vem kaj sodi v kulturno vedenje. Tudi spoštovanje tradicije.
  Tudi Rado je na koncu svojega posta zaželel srečen Božič.
  Nekateri ljudje bi pač radi realnejši pogled v nekatere vsebine. To še ne pomeni, da čisto vse kategorično zavračajo.
  Le mirno in brez skrbi…
  so trenutki, ki so namenjeni samo temu…

 71. Rado Rado pravi:

  Nehajta s prepirom Nevenka in Branč! Božič je!

  Sicer pa te moram opozoriti Branč, da si nepozorno prebral moj kotiček Cerkev in vera.

  Jaz vidim v odnosu do božiča tri vidike:

  - svetovnonazorski (vera v boga)
  - cerkveni (božič, kot praznik, ki ga izkorišča inštitucija RKC, za samopromocijo).
  - občečloveški, (vrednote, ki jih poudarja božič).

  Treji vidik praznovanja sprejemam tudi sam. Zato je božič v tem delu tudi moj praznik.

  Lep pozdrav obema. :-) ;-)

 72. nevenka nevenka pravi:

  Rado, jaz sem zelo mirno pojasnila svoje stališče,
  ne duha ne sluha o prepiru. In pojasnila, da si tudi ti voščil Božič, to je vse.
  Lepo bodi. Vsaka beseda na tem svetu pa res ni prepir :-)

 73. Branč pravi:

  O, kako lepo napisano… (po moje se je še Simoni solza utrnala..) Seveda tudi mene v tem času predaja sama ljubezen in pozitivne misli (ne, nisem kadil!) in ker znam brati med vrsticami vem, da je tisti smajlek, ki pomežikne, namenjen meni :) )) Hkrati pa sem odkril čudovite fotke na Nevenkinemu blogu..

 74. Rado Rado pravi:

  Branč,

  prste proč od Nevenke. Ona je tak nežna dušica. Ti si pa tak cinik. Boš vse pokvaril, če se boš petljal tam okoli (nikoli več ne takšna, ko boš odšel).

 75. Branč pravi:

  ee, Rado, moja pohvala fotk blogerke, ki je do sedaj nisem spremljal, je nič proti tvojemu osvajanju Simone. Tam je še kaj drugega kot cinizem :) )

 76. Rado Rado pravi:

  Joj Branč,
  dovolj dolgo spremljaš moje “pisanje”, da veš, kaj je retorična figura in kaj je osvajanje.

  Mar zares misliš, da me privlačijo ledene kraljice? :-)

 77. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Hvala vam za res Vesel božič! Take spontanke imam najbolj rada. Ja, Branč, se mi je utrnila solzica. Od smeha. Zdej grem pa še fotke k Nevenki gledat.

 78. Rado Rado pravi:

  He, he. Danes je kar gužva tle gor. Dobrodošlica vsem.

  Sem se spomnil pravkar enega “srbskega”:

  Mi o vuku, magarac na vrata.
  ______

  Hej Simona, kako kaj?

 79. Branč pravi:

  Rado, na da mislim, vem! :) Že v vrtcu smo radi nagajali tistim, ki so nam bile všeč… pa da ne omenjam nirvano, ki jo človek doživi, ko (končno) sexualno zadominira nad samozavestno intelektualko.. (mislim, da so Nevenkine fotke vplivale name..)
  Lp :)

  ps: dolžan si mi pijačo, pravi trnek sem vrgel, si videl kdo se je oglasil?? :) )

 80. Rado Rado pravi:

  V vrtec si hodil hodil Branč???

  Jaz sem si pa (sam pri sebi) mislil, da ti je to obdobje socializacije ušlo.

  No ja, dobro skrivaš Branč.
  Kapo dol.

 81. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Kdo je magarac? In kdo je riba? In kdo seksualno dominira????? Grrrrrr …

  Fajn sem, fajn sem, Rado! Vedno bolje!

 82. vvooodnarka vvooodnarka pravi:

  Vesel Božič :D
  naj ti prinese srčnega miru,
  da boš
  v naslednjem letu črpal moči
  za uresničitev vsega
  česar si boš zadal za cilj,
  kar te osrečuje in navdaja z izpolnitvijo.

  Srečno :D od vvooodnarke!

 83. bin pravi:

  Vesel božič vsim! Po Mlakarjevo! :mrgreen:

 84. nevenka nevenka pravi:

  Srečen 1. januar. Si med preživelimi? Pri nas imamo spet pokalno fronto,
  ranokar so spet začele treskati petarde….ah, ja… :-)

 85. vvooodnarka vvooodnarka pravi:

  Rado srečno Novo leto 2008 :) :) :) od vvooodnarke !

 86. xx pravi:

  haha get a life

 87. matthew-stafford-jersey pravi:

  very useful and interesting your article.

 88. Albert Haynesworth Jersey pravi:

  Your blog is very informative.This is obviously one great post.i keep on reading articles from here.
  thanks for sharing..

 89. lordwales pravi:

  še pomnite, tovariši?

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !