Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Dr. Danilo Türk se je opredelil

Objavil Rado, dne 28.08.2007

Končno.

Sluzava, do vsega in do vsakega prizanesljiva in izmikajoča drža  je že krepko najedala marsikaterega malo bolj mislečega volilca. S svojo izjavo o zlorabljenem partizanstvu pa  je nedvomno dregnil v osje gnezno.

Najbrž ne kar tako, ampak po globokem premisleku. Pa vendar mislim, da tu pleše po tankem ledu. Ni si izbral pravega območja konfrontacije. Zdaj si bosta s Peterletom kradla glasove na desnici. Kompletna levica je ostala Gaspariju.  Mar res mislite, da bodo volilci padli na kosti, ki jih je v izbranem trenutku potegnila na plan desnica?  V obrambo padajoči podpori vlade in v podporo desnim kandidatom.  

Nisem povsem prepričan v ugoden izzid njegove strategije.

 • Share/Bookmark

16 odgovorov v “Dr. Danilo Türk se je opredelil”

 1. snow snow pravi:

  meni je že zoprn ko ga samo vidim,ne da bi ga še poslušala

 2. nostalgik nostalgik pravi:

  Tukaj je Türk definitivno izgubil glasove. Videli bomo, kaj bo povedal v svoj zagovor, a mislim, da je kar je. Take izjave o partizanstvu od njega nisem pričakoval.

 3. maatjazh maatjazh pravi:

  Kaj pa je rekel?

 4. maatjazh maatjazh pravi:

  Aha, sem že našel. Rekel je:
  “Odpor proti okupatorju in partizanski boj morata ostati v našem zgodovinskem spominu kot temeljni pozitivni vrednoti. Zavedati pa se moramo, da so se v tem veličastnem prizadevanju zgodile tudi napake in politična dejanja, ki jih ne moremo odobravati. Dejstvo, da je Komunistična partija, kot ena organizatoric odpora, zlorabila partizanstvo za lastno osvojitev oblasti in da je s partizanstvom legitimirala nedemokratični politični sistem, je treba priznati. Vendar pa to dejstvo ne more biti opravičilo za tiste, ki so se skupaj s silami nacizma in fašizma postavili proti partizanstvu. Upor proti komunizmu ne opravičuje prisege okupatorju. Upor proti okupatorju ne opravičuje nedemokratičnega načina pridobitve oblasti in povojnih kršitev človekovih pravic, med katerimi so bile tudi izjemno grobe in množične kršitve.”

  Gaspariju lahko samo bog pomaga, Rado, pa še ne bi zaleglo. LPM

 5. Rado Rado pravi:

  Matjaž,

  dobrodošel zopet v igri. :-)
  Praviš, da Gaspariju lahko le še bog pomaga?
  Ali to pomeni, da ne podpiraš Gasparija in ga imaš za slabega kandidata?
  Ali pa morebiti pomeni le, da nima šans, ker sta druga dva pač toliko boljša?
  LP

  P.S.
  Roman si napisal? Daj ga Simoni Reboljevi za prebrat in upoštevaj njene pripombe, sicer ti ga bo po izdaji preveč raztrgala. “Bolje sprečiti, nego lečiti”

 6. maatjazh maatjazh pravi:

  Rado,
  Gaspari je tip odličnega guvernerja, finančnik itd. Za kaj širšega se mi ne zdi primeren; ni niti ljudski človek niti tip razgledanega intelektualca. Specialist, a ne za predsedniške posle. Po moje ima tudi na partizanstvo ekonomističen pogled.
  Moje mnenje, pač.

  Simona Reboljeva bo moj roman najverjetneje prezrla, kar sploh ni bistveno. Če ga raztrga, bo pa vsaj kdo slišal zanj. Zdi se mi namreč precej predvidljiva, vsaj če sodim po njenih prispevkih k Crnkovičevi kolumni.

 7. Branč pravi:

  Človek, ki je bil toliko let diplomat pri združenih narodih in dodobra pozna svetovno politično ureditev, še predobro ve, koliko gorja in umorov je storila komunistična partija po svetu, ki je bila v bistvu legitimna alkaida. Tudi komunistična partija je v začetku dvajsetega stoletja pošiljala skrite agente netiti ogenj, jih tovrstno izobraževala, drugačnomisleče pobijala, kradla,…

  In gospod Turk je samo obsodil te poboje, nič se ni zlagal. Zgrožen pa tukaj berem, da bo zaradi tega izgubil glasove (kot da je povedal nekaj, kar ni res, jeboga!)

  Oprosti Rado, nisem se mogel zadržat.. (ne bom pa nič jezen, če se boš odrekel izbruhu o domobrancih ;) )

 8. Rado Rado pravi:

  Ta tema, beli – rdeči me utruja.

  Samo toliko sem hotel reči, da je dr. Türk naredil taktično napako. V dilemo prav-neprav, se ne bom spuščal. Kot sem zapisal zgoraj, se zdaj na vsi kandidati drenjajo na desnici. Na levici je ostal Gaspari sam, zaradi česar bo (po moje) imel več možnosti za drugi krog. Ne pozabite – Gaspari je pahnjen v to. To ni njegov scenarij.

  Matjaž,
  vsak da predsednikovanju svojo podobo. Kučan je imel svojo, Drnovšek povsem drugačno in tudi Gaspari, ali Türk, ali Petrle bo vdihnil tej vlogi svoj pečat. Enotnega merila ni.

  Branč,
  komunistična partija ni nikogar ubila, to so bili vedno ljudje. Tudi Tvoja Cia – agenti Cie – pobija ljudi po svetu in strmoglavlja legalno izvoljene.

 9. bmesec pravi:

  Turkova izjava je uravnotežena – ima prav. Ali imajo Slovenci raje resnico ali pravljice, se bo pa videlo.

 10. Martin pravi:

  Ja, Rado, ljudje. Zato moraš v Nemčiji vedno obtožiti človeka, sicer pregona ni. Podjetje, organizacija ali institucija ne morejo biti toženi.
  Lojze si je delež že zagotovil, (narodni?) ata Türk je edini protikandidat. Vsi ostali so jokajoči ali megla. Glede na to, da se je pojavil na levi, mu noben nagib ne bo dal, kvečjemu odvzel. Go ahead, make my day. Po moje Gaspari nima dovolj možnosti, navsezadnje stalno nekaj brska po nosu. Slab vtis.

 11. poezija poezija pravi:

  Če bi šlo za banko, bi podprla Gasparija, pa ne gre. Njegova osebnost nima nobene karizme. Njegov nastop nobene prepričljivosti. Deluje premedlo. Meni je pa Türk,
  glede na ponujeno, kar všeč.

 12. Rado Rado pravi:

  Poezija,
  jaz vidim Gasparija malce drugače. Zame je Gaspari le malo slabši igralec, kot druga dva. Če mu zinejo kakšno neumnost, to na obrazu pokaže.
  Türk in Petrle sta svoj govor spustila na najnižji skupni imenovalec, Gasparijev pa ostaja v intelektualnejših višinah. Se pa strinjam s tabo Poezija, da to ni nujno formula za uspeh.

 13. poezija poezija pravi:

  Ja, res je. Vsekakor nisem govorila o globijih človeških vsebinah.

 14. poezija poezija pravi:

  Če se človek odloči, da bo sledil nekemu cilju, mora izbrati metodo. Če je cilj političen, mora biti taka tudi metoda.
  Politik je zrel, ko je pripravljen na vse.

 15. Rado Rado pravi:

  Tu sva enakega mnenja Poezija. Vendar tu prihaja do paradoksa.

  Če hoče politik uspeti se mora približati najširširšim ljudskim množicam. To je tistim, ki predstavljajo odločilno maso volilnega telesa.
  Vendar je ta ljudskost kandidata pogosto v opreki z vizionarstvom, z višjimi vrednotami, s simbolnostjo, z vzorom nečesa boljšega /kar ljudje nismo, a bi radi bili/.

 16. poezija poezija pravi:

  :-) vse je zajeto v dobri politični metodi, zadovoljno “povprečje” in zadovoljna “odstopanja”.
  Saj, ko politik ponudi, vsak človek najprej prepozna pokrivanje svoje potrebe, vprašanje, če se potem res zelo ukvarja še s čim drugim?
  Človekova preteklost vpliva na kredibilnost, torej zaupanje človeku, a se mora vedno znati ponuditi v novi okoliščini. In ni dobro, če se preveč ponavlja…

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !