Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Soočenje med Zares in med Zborom za republiko

Objavil Rado, dne 13.06.2007

V sinočnjih Odmevih smo imeli priložnost gledati in poslušati dialog med protagonisti obeh včerajšnjih zborov. Naj tokrat zanemarim vsebino in se osredotočim le na formo pogovora.

 Vsaka “stran” je imela enega spravljivega, oz.  splošno kritičnega. Od Zborovcev se je izkazal dr. Rupel z diplomatskim izražanjem in s poskusom izogibanja polemičnosti.  Pri Zares je to bil dr. Jaklič, ki je pri ocenah dela vlad bil kritičen do te, kakor tudi do prejšnje. (vmesni rezultat med obema 50:50)

Pravo soočenje je torej potekalo med dr. Jerovškom (Zbor) in med dr. Lahovnikom (Zares). Oba sta udarjala z močnimi orožji. Dr. Lahovnik  je odpiral splošne teme, dr. Jerovšek pa se je jezil; nad predsednikom države, nad opozicijo, ki laže, nad mediji. Nedvomno se je slednji tu ujel v past.  Kajti vlada naj bi imela odlične rezultate pri gospodarski rasti, nedvomno je korenito posegla s svojim vplivom v medije, pa se kljub vsemu pritožuje nad vsebino “lastnih” časopisov.  Hej ljudje, kdo pa še mara “luzerje”?Vse vzvode oblasti imaš v rokah,  pa ne znaš prepričati svoji medijev, da bi lepo govorili o tebi?!

Čustvenost na TV  je dovoljena le igralcem in pesnikom.  Očitno dr. Jerovšek te lekcije ni vzel. Vseskozi so se čutila njegova močna čustva. Celo tako zelo močna, da se mu je beseda zatikala.  Ob tem je bil dr. Lahovnik popolnoma obvladan in je zaradi tega, kot z bumerangom izkoriščal iztočnice, ki mu jih je nespretno ponujal sogovornik.

Njun dvoboj se je končal z rezultatom 90:10 v korist dr. Lahovnika.

 • Share/Bookmark

15 odgovorov v “Soočenje med Zares in med Zborom za republiko”

 1. decoy pravi:

  Torej 90% za demagogijo !
  Lahovnik pa še vedno navaden sralec, ki nikoli ne razume, kaj sogovornik pove in govori (oz. noče razumeti). Je mojster v spreobračanju dejstev, širjenju demagogij ter odvračanja pozornosti konkretne tematike in vsebine, na popolnoma banalne, spolitizerane primere. Govornik za rajo, ki si želi slišati točno določene stvari, da opraviči svoje neargumentirano razmišljanje. Značilnost: tudi sam ne pove nikoli nič argumenteranega na konkretnih dejstvih.

 2. Rado Rado pravi:

  Ti si torej opredeljen decoy.
  Očitno si za desne. Levih pa ne maraš. Vse skupaj si povedal tako čustveno obarvano, da se je najbž zaman pogovarjati o dejstvih.
  Hvala decoy, povedala sva vsak svoje.

 3. bin pravi:

  Po oddaji so šli pa skupaj na “en pir”! :mrgreen:

 4. maatjazh maatjazh pravi:

  Rado, če kdo – kot npr. jaz – ni gledal omenjene Tv oddaje, lahko tale tvoj zapis bere edinole kot reklamo za društvo “Zastonj”. Daj, zavzemi se malo še za “republikance”!

  lp,m

 5. Rado Rado pravi:

  Matjaž,

  od vseh sogovornikov doslej, si me ti najbolj spravil v zadrego. Razmišljam, razmišljam, še kar razmišljam, pa se nič, v njih dobro ne morem spomniti. Prosim za pomoč.

  _____

  Sicer pa je bil moj prispevek omejen le na formo. Pri tem je pač bila slika, kakršno sem zapisal. Sem mar jaz kriv, če se ne morejo kontrolirati? Očitno je, da jih nekaj strašno “žre”. Vendar pretirana ognjevitost še ni znak, da imajo prav.

  P.S.
  Ali nimajo npr. enega pametnega svetovalca, ki bi jim povedal, da bo dosti bolje za njihov zbor, če se Grafenauer odpove javnemu nastopanju?

 6. maatjazh maatjazh pravi:

  Vidiš, pa prav jaz ti ne morem pomagat, ker nisem gledal tiste oddaje. Sem pa res videl tule na blogih posnetek slovitega Grafenauerjevega nastopa in se mi je zdel zelo sproščen … :-)
  Videl sem pa tudi posnetek nekega nastopa ex ministra Gantarja in moram reči, da je izgledal kot vizualni antipod gospej Kresalovi. Mogoče si bo društvo Zaman na tak način uokvirilo sebi lasten programski prostor in definiralo politične distinkcije do stranke LDS?

 7. Rado Rado pravi:

  “Zaman”, “zastonj”. (LDS, Zares)

  Nekaj mi pravi, da si cinično nastrojen proti poskusom prinesti v slovenski prostor novo kvaliteto.

  Kaj nam potem še preostane? Ta mlečozobec Pahor (vsem mamkam je zlezel nekam)! Ali pa ponovni mandat pivsko-čustveni navezi?

 8. maatjazh maatjazh pravi:

  Skušam biti samo ironičen. Na levi sredini je nastalo toliko kvalitete, da je že kar malo gneče, predvsem pa je prišlo do disperzije, ki jo bo (levo sredino) prej ošibila kot okrepila. Če ne bodo stopili skupaj, v kar pa dvomim, saj so šli ravnokar narazen, bodo na naslednjih volitvah en drugemu jemali glasove. Lahko se celo zgodi, da se bo katera od obeh “frakcij” komajda zdrenjala v parlament.

  Ime “Zares” se mi zdi ponesrečeno; kakor da je bilo vse to doslej samo šala. Mogoče prav zaradi tega tudi malo preambiciozno; zdaj šele bi morali doseči zaresen uspeh. Pa bodo lahko na volitvah bolj uspešni, kot so bili s prejšnjo stranko? Osebno dvomim, zato pa sem jih zase prekrstil v “Zastonj” in Zaman”.

  No, pa mi povej, katera koalicija se zdi danes realna v naslednjem mandatu?

 9. Rado Rado pravi:

  Eh, jebi ga!

  Zmagal bo Pahor, za partnerja si bo vzel Janšo. V primeru, če ga bosta LDS in Zares preveč oslabili, potem se bodo združili le “levi” . /Desusa, ali SLS, sploh ne bodo rabili.

  Tale poteza s Kresalovo je oslabila Zares. Če nje ne bi bilo, potem bi Zares presegel LDS. Zdaj pa ne verjamem.

 10. maatjazh maatjazh pravi:

  Z vsem, kar si napisal v zadnjem komentarju, se strinjam, razen s tem, da bi lahko LDS in Zaman z dveh različnih front bistveno oslabila SDS. Slabila se bosta najverjetneje, po slovensko, predvsem med seboj. In poteza s Kresalovo je bila samo pika na i pri oslabitvi društva Zaman. Glavni motor njegove slabitve je v dejstvu, da so poslanci sredi plovbe zapustili ladjo, za katero so mislili, da se potaplja. Preprosti ljudje ne maramo takšnih kapitanov. Poleg tega so notranja razmerja med skupino prebežnikov evidentno problematična, vsaj v tej fazi. Zaman bo moral poskrbeti za veliko presenečenje, če se bo hotel igrati veliko igro.

 11. Rado Rado pravi:

  Matjaž,

  zdaj pa upoštevaj vse trenutne volilne sondacije terena.
  K temu rezultatu še dodaj zelo verjetno, močno politično udejstvovanje obeh (takrat že nekdanjih predsednikov). Prepričan sem, da sta vsak zase sposobna dodati 7 % glasov tisti politični opciji, ki jo bosta podprla. Če mene vprašaš je 2 x 7 % glasov že jeziček na tehnici.

  LP Rado

 12. maatjazh maatjazh pravi:

  OK. Živi bili pa vidjeli.

  lpm

  P.S. Vendar ti moram reči, da se zdaj pa ti meni zdiš optimist. :-)

 13. Any pravi:

  Veš kaj je pa prav res: levica ima vedno boljše govorce kot desnica. Spomnim se samo Gabra, ki me je pri sociologiji prepričal, da drevesa, ki ga vidim skozi okno, v resnici ni tam. Po moje si lahko član levice in izbran za funkcijo predstavljanja idej javnosti samo, če se prej izkažeš kot dober govorec, ki zna vsako besedo obrniti sebi v prid, povedati pa nič.
  Na desni pa si delajo slabo uslugo, ko dajo na tv vedno nekoga, ki mu jezik ne teče gladko.
  Ni kaj ve se kje je kdo delal šolo.

 14. Rado Rado pravi:

  Any, ti, ti!
  Ne vem, če ne namiguješ na Kumrovec? :-)
  LP

  Kar se tiče govorcev na desnici imaš prav. Ali se spomniš Jerovška, ko je na Odmevih jokal, češ poglejte v Delu je bil Pahor objavljen na ceeeeeli strani.
  Ob čemer je Delo nedvomno v rokah desničarjev.
  Torej, konotacija je ta: Kdo sploh mara luzerje? Vse vzvode imajo na časopis, pa jih ne morejo, ne znajo izkoristiti.

 15. Any pravi:

  Jah kaj vem, Kumrovec je lep kraj. Lahko greš na dopust ali pa na tečaj:)))Učitelje je vsekakor dal, sedaj pa so se ti kakor apostoli razpršili po deželi tej.
  Žal mi je ljudi, ki hočejo nekaj dobrega naredit pa tega neznajo povedat, po drugi strani zna nekdo meglo prodajat za lep denar.

  Sicer pa je to že vedno tako bilo in tud tako bo.
  Želim ti lep sončen dan.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !