Le tu in tam, le bežno potovanje

Za srčnost ni problem, srčni smo skoraj vsi. Razuma nam manjka.

Zbor za republiko – zdravniški konzilij Janševe vlade

Objavil Rado, dne 12.06.2007

Kosmova je na predvečer Zbora za Republiko zadala pomemben udarec agoniji Janševe vlade.

Postavlja se vprašanje,  je ta zbor zdravniški konzilij, ki bo izvlekel Janšo, ali pa so se že predčasno zbrali pogrebci? So Janšo “namočili”? Ali se je “namočil” sam.

Zgodovina zadnjih dvajsetih let kaže, da je Janša izjemen strateg, ko je treba rušiti.  Odličen je bil v podtalnem delovanju zoper nekdanjo JLA. Prav tako, je bil uspešen v rušenju domnevno “starih” struktur. Na ministrstvih ni pometel le eno – horizontalno vrsto pod ministrom, ampak je šel tudi v globino. Dva do tri ešalone! Da ne govorim o medijih. In še . .

Kdo, ali kaj pokopava (je pokopalo, bo pokopalo) Janšo? Vsekakor ga pokopava njegova 1)izjemna zamerljivost. Pri njem imaš le eno možnost. Za vsako napako te bo preganjal do smrti.  Spomnite se primera nekoč Janševega pribočnika Hvalice. Koliko bitk je Hvalica izbojeval za Janšo, za SDS? Mnogo! Samo ena napaka in je moral iti. Ko je Spomenka Hribar, mislim da je bilo leta 1996, analizirala Janšo, predvidela Janševe poteze, je opozorila na patologijo njegovega razmišljanja. Mnogi, ji niso verjeli.  Današnji čas kaže, da je imela povsem prav.  In kar je najhuje, 2) Janša bo padel predvsem iz svojega področja. To je strategije! SIC! Noben pameten strateg ne bo odpiral več front hkrati! Sova, predsednik Drnovšek, nekdanji predsednik Kučan idr. Ali se mu je čisto zameglil um in jih je podcenil? Nedvomno!!! To sta premočni figuri. Poglejte modro politično obnašanje Kučana.  Najvkljub vsesplošnemu pričakovanju se po končanem mandatu ni resneje politično aktiviral. Po zadnjih volitvah se je skoraj povsem umaknil.  Do tega trenutka, ko se mu je Janša ponudil na pladnju, ko je premier bil druge bitke in mu je pokazal ranljivi bok. Zdaj je Kučan udaril.

Če po spominu zapišem tisti samurajski rek: Ko se udarijo mojstri, je vsak udarec lahko smrten.

Zdaj smo imeli rušitelja, zdaj potrebujemo nekoga, ki bo zopet pričel graditi!

 • Share/Bookmark

19 odgovorov v “Zbor za republiko – zdravniški konzilij Janševe vlade”

 1. čivka čivka pravi:

  Mislim, ko gledam in poslušam to verbalno politično žongliranje med našimi v vladi, vsake toliko izstopi en igralec. Včasih zamaha Drnovšek, vsake toliko udari svoj nizek udarec Janša (pa še bi se lahko kdo našel!)itd in pri vsem tem opažam eno drugo stvar. Da so si to politiko nekako naredili samozadostno, da si dokazujejo med seboj, kje ima kdo postavljenje meje na narod pa se pri vsem tem zelo zelo pozablja (ker do sedaj smo še vse prenesli, kajne?)Samuraji… si pa našel pravi izraz! Samo samuraj ve, komu zvesto služi do zadnjega diha na tej zemlji, za naše politike pa takega služenja domovini nebi pripisovala! No, niso vsi negativni, da se razumemo! Ampak sedaj je pač to žongliranje v svoje roke prevzel Janša, ki pa je za moje pojme zelo negativen in nizek politik. In me prav zanima na kateri grmadi si bo sam podpisal svojo obsodbo…

 2. dejan pravi:

  Sem bil simpatizer Janševe vlade vendar kar počnejo zadnje čase je nesprejemljivo. Naamesto, da bi se osredotočili res na politiko se med seboj zajebavajo kot 5 letniki. Katastrofa!

 3. mojcas mojcas pravi:

  Dobro povedano. Rušitelj. Čakamo, da se začne graditi. Samo, kaj ko ne vemo kakšni so sploh temelji na katerih naj bi zidali dalje….

 4. slash slash pravi:

  Po moje bi bil odgovor Janše na tole da potrebuje še en mandat da bo lahko gradil, saj je sedaj potreboval 3 leta da je izničil 12 let prejšne vladavine.

 5. Rado Rado pravi:

  Skoraj zagotovo slash, volilci ne bodo padli na to finto! :-) :-) :-)
  Se strinjaš?

 6. slash slash pravi:

  eh če bojo v kampanji pekli merjasce in talali vino je vse mogoče ;)

 7. Rado Rado pravi:

  Načelno imaš prav.
  Vendar pekli bodo vsi. Tudi tisti, ki so zdaj spodaj. Tako, da merjasci ne bodo prevagali. :-)

  P.S.
  Opažam, da si politično zelo izobražen. Kako to?

 8. slash slash pravi:

  no ja to je res ja ;) mah preberš mladino al pa kej podobnga pa dobr poznaš zgodovino pa sam povežeš ;)

 9. ana pravi:

  ali se ti zdi Mladina objektivna?

 10. slash slash pravi:

  nism tolk naivn da bi 100% vrjel medijem ampak dal sm primer iz tega da razvija kritično mišljenje

 11. ana pravi:

  slash, z vseh strani pogledati nekaj … (vem pa, da če nekdo, nekaj zgubi moje zaupanje, ga težko spet dobi …)

  tudi jaz se trudim v to smer, da bi videla z več strani … na ta račun sva se z Radom že smejala …

 12. Rado Rado pravi:

  Naj ti pojasnim slash.
  Ana preveri vse možne variante, potem pa po pravilu krene v smeri RKC doktrine!

 13. ana pravi:

  ti ti Rado!
  (Vidiš moj prst!)
  Ampak čisto zmeraj pa ne … Ali te še nisem prepričala? Odpri kakšno tako temo, ;-) !

 14. drmagnum drmagnum pravi:

  Po vsakem rušenju se poskuša zgraditi kaj boljšega. Če pa se nekateri znajdejo samo takrat ko je vse porušeno, niso zainteresirani da bi gradili. Zato bodo pripravljeni rušiti vedno znova in znova.

 15. decoy pravi:

  V MLADINI je obvezno branje B. Nežmah tu pa tam je Žardin imel kakšen dober prispevek vse ostalo je pa levaška in aktivistična periferija !

  Rado ! dej ti mal objasni, zakaj je zate vsak ,ki kakorkoli ne verjame večnim resnicam slovenske polpretekle zgodovine, takoj označen kot pripadnik RKC. A ti sploh priznavaš da obstaja kaj drugega na politični realnosti razen levice (neokomunistov) !

  Tako razmišljanje je totalitarno ! Torej vsak ki ne razmišlja enoumno kot mi je sovražnik. In kdo je bil največji sovražnik totalitarizma ? Demokracija in demokrati.

 16. Rado Rado pravi:

  Nežmah je SDS-ovski politik, ki deluje pod krinko novinarja. Niti sence uravnoteženosti (levo-desno) ni v njegovem pisanju.

  Edina njegova izjava, s katero se strinjam je izpred desetih let, ko je izjavil, da je dr. Rupel dementen. /zadel je /

 17. ana pravi:

  Kakšen je pa Miha KOvač?

 18. decoy pravi:

  Drnovšek je tega “dementneža” povabil za zunanjega ministra in ta je bil v vseh njegovih vladah top diplomat ! takrat je bil dober ?

  Danes z gotovostjo trdimo da so bili vsi drnovškovi možje “dementni” ?

 19. Zorman pravi:

  In žal ni bilo odgovora že 5 let.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !